Katil İsrail ordusu şokta! Hizbullah, hava savunma sistemini nasıl deldi?

Milyarlarca dolarlık hava savunma sistemi Hizbullah drone'u tarafından delinen İsrail ordusu, neye uğradığını şaşırdı. Herkesin aklındaki tek soru ise İran'ın hipersonik füzelerle yapamadığını, Hizbullah'ın 20 yıllık drone ile nasıl yaptığı. İşte haberin detayları...

Dünya

14.10.2024, 17:05

İran destekli Hizbullah, Gazze'de bir yıldan bu yana soykırım yaptıktan sonra Lübnan'ı da kan gölüne çeviren İsrail’de elit askerlerin eğitim gördüğü Golani Üssü’nü dün akşam patlayıcı yüklü kamikaze insansız hava araçlarıyla vurdu.

Hizbullah, insansız hava araçları ile İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üssü vurduklarını açıkladı. İsrail ordusu, insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 askerin hayatını kaybettiğini, 7'si ağır 58 askerin de yaralandığını duyurdu. Saldırının İsrail'in geçtiğimiz günlerde Beyrut'un merkezinde 22 kişinin ölümüne yol açan saldırılara yanıt olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Güney Afrika'daki tarihi keşif: Mars'ın geçmişine ışık tutabilir Güney Afrika'daki tarihi keşif: Mars'ın geçmişine ışık tutabilir Haberi Görüntüle

İSRAİL ORDUSU ŞOKTA

Ölen askerlerin kimliklerinin daha sonra açıklanacağı aktarılan açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü vurgulandı.

Tüm dünya dün akşamki saldırıyı konuşurken katil İsrail Ordusu, ülkenin kuzeyindeki Golani askeri üssünü vuran drone saldırısının şokunu henüz üzerinden atamadı. İsrail ordu sözcüsü, Hizbullah'ın gerçekleştirdiği saldırı öncesinde hava savunma sistemlerinin neden devreye girmediğini bilmediklerini ve durumu araştırdıklarını açıkladı.

İsrail, İran'ın nükleer tesislerine saldıracak mı? Amerikalı yetkili açıkladı İsrail, İran'ın nükleer tesislerine saldıracak mı? Amerikalı yetkili açıkladı Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN HAVA SAVUNMA SİSTEMİ 3 KATMANDAN OLUŞUYOR

Bilindiği üzere İsrail'in hava savunma sistemi 3 katmandan oluşuyor. Uzun menzilli füzeler 2 bin kilometreyi aşan menzile sahip İsrail yapımı Arrow 2 ve 3 sistemleriyle engelleniyor. Katliamın başından bu yana terör devletine destek veren ABD ile İsrail ortak üretimi olan "Davut'un Sapanı" sistemi 300 kilometrelik bir alanda koruma sağlıyor. En çok bilinen "Demir Kubbe" sistemi ise 70 kilometrelik, daha kısa bir menzile sahip.

Alkolü fazla kaçırdı yılana sarıldı! Genç adam sokak ortasında dev pitonla güreşti... Alkolü fazla kaçırdı yılana sarıldı! Genç adam sokak ortasında dev... Haberi Görüntüle

DEMİR KUBBE NASIL DELİNDİ?

Demir Kubbe'nin koruma etkinliği yüzde 90 olarak belirtiliyor. Demir Kubbe'nin fırlattığı Tapir füzeleri ses hızının iki katına çıkabiliyor. Ancak karşıdan gelen füze ve drone'ların durdurulması için önce tespit edilmesi şart. İran destekli Hizbullah,'ın saldırı öncesinde Golan tepelerine yönelik çok sayıda roket fırlattığı, bu sayede İsrail savunma sistemlerini meşgul ettiği öğrenildi. Bu saldırıya eş zamanlı olarak İsrail'e doğru birden fazla insansız hava aracı gönderildiği belirtildi.

Deniz üzerinden gelen bir kamikaze drone İsrail tarafından imha edildi. Askeri üssü vuran insansız hava aracının alçaktan uçtuğu ve bu sayede tespit edilmediği belirtildi.

Siyonistler 'İstenmeyen adam' ilan etmişti: Guterres'ten çarpıcı açıklama: Ateş cehenneme dönüşüyor Siyonistler 'İstenmeyen adam' ilan etmişti: Guterres'ten çarpıcı açıklama: Ateş cehenneme... Haberi Görüntüle

MİRSAD 1 DRONE'U KULLANILDI

İsrail medyası, Hizbullah tarafından fırlatılan roket yağmurunda Mirsad 1 drone'u kullanıldığını yazdı. Hizbullah'ın 20 yıldan uzun süredir kullandığı uzaktan kumanda edilen drone yaklaşık 50 kilogram patlayıcı taşıyabiliyor. 3 metrelik insansız hava aracının saatte 370 kilometre hıza ulaşabildiği belirtiliyor. Askeri uzmanlar, roket ve havan saldırılarıyla birleştirildiği taktirde alçak uçan drone'ların İsrail hava savunma sistemlerini atlatabileceğine dikkat çekiyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading