Katil İsrail ordusunun vahşeti bitmiyor! Filistinlileri sığındığı okula saldırdı: Çok sayıda ölü var

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı BM bünyesindeki okulu hedef alması sonucu 22 kişi hayatını kaybetti.

Dünya

17.10.2024, 16:29

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan terör devleti İsrail'in saldırıları bitmek bilmiyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan kadın, çocuk, yaşlı demeden herkesi katleden İsrail ordusu, soykırımın başından bu yana 43 binden fazla masum insanı öldürdü.

Gazze'de bir yıldan fazla bir süredir soykırım yapan İsrail ordusu, 100 bine yakın insanı da yaraladı.

Son dakika... İsrail'den İran'a saldırı kararı! Kapsamlı bir misilleme yapılacak Son dakika... İsrail'den İran'a saldırı kararı! Kapsamlı bir misilleme yapılacak Haberi Görüntüle

22 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu bu kez de Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı BM bünyesindeki okulu hedef aldı.

Yerinden edilen sivillerin sığındığı okula düzenlenen saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 22 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail saldırısı nedeniyle okul bahçesinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırlarda yangın çıktı.

Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralıların bazıları, bölgedeki Kemal Advan ve El-Avde hastanelerine nakledildi.

Sağlık ekipleri, İsrail'in bombaladığı okuldaki kişilere ulaşmakta zorluk çekiyor.

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyini 13 gündür kuşatma altında tutarak bölge halkını göçe zorluyor.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail’in çöküşü mü başlıyor? İran'ın füzelerle vurduğu üslerin uydu görüntüleri ortaya çıktı İsrail’in çöküşü mü başlıyor? İran'ın füzelerle vurduğu üslerin uydu görüntüleri... Haberi Görüntüle

MUHALEFET AYAKLANDI: KISA SÜRMELİ

Öte yandan İsrail muhalefetinden 'savaş' açıklaması geldi. Lübnan'daki saldırıların kısa sürmesini gerektiğini belirten İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, şunları kaydetti;

''Gazze'deki saldırıların da iki ay sürmesi gerekiyor. Muhalefet olmasaydı kimse kaçırılanlar hakkında konuşmayacaktı. Netanyahu hükümeti konuyu kamuoyundan gizlemek için kasıtlı bir çaba içinde.''

Lapid, İsrail'e silah ambargosu önerdiği için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a kızgın olduğunu ve bunun “İsrail'e karşı yanlış zamanda yanlış bir davranış” olduğunu belirti.

Lapid ayrıca, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısına verilecek “doğru yanıtın” petrol tesislerini hedef almak olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading