Katil İsrail, sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor: Askeri üniforma giydirdiler

Katil İsrail, sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor: Askeri üniforma giydirdiler

ABD merkezli CNN televizyonu, katil İsrail ordusunun, Gazze'de alıkoyduğu Filistinli sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını yazdı. CNN televizyonuna konuşan İsrailli bir asker ve daha önce gözaltına alınmış 5 Filistinli, İsrail ordusunda sivrisinek protokolü asdı verilen uygulamadan bahsetti yapılan işkenceyi anlattı.

Dünya

25.10.2024, 10:55

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan terör devleti İsrail'in Gazze'de bir yıldan fazladır katliam yapıyor. Şu ana kadar 43 bine yakın masum insanı hayattan koparan İsrail ordusunun vahşeti bitmek bilmezken ABD merkezli CNN televizyonu çarpıcı bir habere imza attı.

CNN televizyonuna konuşan İsrailli bir asker ve daha önce gözaltına alınmış 5 Filistinli, İsrail ordusunda sivrisinek protokolü asdı verilen uygulamadan bahsetti yapılan işkenceyi anlattı.

İsrail, uyarı yapmadan saldırdı: Beyrut'ta çok sayıda ölen ve yaralanan var İsrail, uyarı yapmadan saldırdı: Beyrut'ta çok sayıda ölen ve yaralanan... Haberi Görüntüle

''TUZAK VARSA ONLAR PATLAYACAK''

İsrailli asker, Filistinlilerin bina ve tünellerdeki bubi tuzaklarına ve gizli patlayıcılara karşı kalkan olarak kullanılmasının Gazze'deki İsrail birlikleri arasında yaygın bir uygulama olduğunu belirti. İsrailli asker, “Onlara bizden önce binaya girmelerini söylüyoruz. Eğer tuzak varsa biz değil onlar patlayacak." dedi.

İsrailli asker, Gazze’deki görevi sırasında üst düzey bir güvenlik görevlisinin, gözaltında tutulan 16 ve 20 yaşındaki iki Filistinliyi getirerek askerlerden binalara girmeden önce onları canlı kalkan olarak kullanmalarını istediğini belirtirken ''Komutanlarımız bizlere “uluslararası hukuku düşünmemeyin” derdi. Filistinlilerin patlaması daha iyi, askerlerimizin değil." ifadesini kullandıklarını kaydetti.

İsrail'den İran'a misilleme! İsrail Güvenlik Kabinesi, İran'a saldırı için ne karar verdi? İsrail'den İran'a misilleme! İsrail Güvenlik Kabinesi, İran'a saldırı için ne... Haberi Görüntüle

''ASKERİ ÜNİFORMA GİYDİRİRLERDİ''

CNN’in konuştuğu ve İsrailli askerler tarafından canlı kalkan olarak kullanılan Filistinlilerden 20 yaşındaki Mohammad Saad ise Refah’ta ailesi için yiyecek ararken İsrail ordusu tarafından gözaltına alındığını ve 47 gün tutulduğu askeri kampta İsrail askerlerini riske atmamak amacıyla kalkan olarak kullanıldığını şu sözlerle anlattı;

“Bize askeri üniforma giydirdiler. Üzerimize bir kamera koydular ve boş binalarda, evlerde, odalarda aramalar yapmamızı istediler. İsrail askerler binalardaki gizli patlayıcılardan çok korkardı. Genellikle askeri üniforma giydirirlerdi ancak son göreve beni sivil kıyafetlerle götürdüler. Bir yerde bana İsrail ordusu tarafından geride bırakılan bir tankı filme almam gerektiğini söylediler. Dehşete kapılıp korkmuştum, bu yüzden tüfeğin dipçiğiyle sırtıma vurdular.” 

Saad, daha sonra tanka yaklaşırken arkasından ateş edilerek sırtından vurulduğunu ancak yaralı olarak kurtulduğunu söyledi.

F-16'nın keskin nişancı Pod'u J-15'in ensesinde! Boğaz'da sıkı takip! F-16'nın keskin nişancı Pod'u J-15'in ensesinde! Boğaz'da sıkı takip! Haberi Görüntüle

''BENİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANDILAR''

17 yaşındaki Filistinli Mohammad Shbeir da İsrail askerlerinin Han Yunus'taki evlerine yapılan baskın sırasında babasını ve kız kardeşini öldürerek kendisini esir aldığını anlattı.

Shbeir, "Beni canlı kalkan olarak kullandılar. Yıkılmış evlere, tehlikeli binalara veya mayın olabilecek yerlere götürdüler." dedi.

CNN, bu iddialar üzerine İsrailli askerlerin konuşması için platform sağlayan “Sessizliği Bozmak” adlı organizasyon ile temas kurduğunu ve kendilerine, İsrail ordusunun Gazze'de Filistinlileri canlı kalkan olarak kullandığı konusunda İsrailli asker ve Filistinlilerin tanıklıklarını doğrulayan fotoğraflar sağlandığını yazdı.

İsrail ordusundan CNN’e yapılan açıklamada ise "tutuklu Filistinli sivillerin askeri operasyonlar için kullanılmasının kesinlikle yasak olduğu ve bunun ilgili protokoller ve talimatlarla çatışma sırasında sahadaki askerlere rutin olarak açıklandığı" iddia edildi.

Uluslararası hukuk, sivillerin askeri faaliyetlere karşı kalkan olarak kullanılmasını veya askeri operasyonlara zorla dahil edilmesini yasaklıyor. İsrail, uzun zamandır Hamas'ı Gazze'deki sivilleri canlı kalkan olarak kullanmakla eleştiriyordu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading