Yandex Metrica

Katil İsrail'de İran ve Hizbullah korkusu: Üst düzey yetkililer hedefte: Güvenlik kabinesi 'çukur'a indi

Katil İsrail'de İran ve Hizbullah korkusu: Üst düzey yetkililer hedefte: Güvenlik kabinesi 'çukur'a indi

Gazze'de aylardır soykırım yapan İsrail Güvenlik Kabinesi, İran'ın 13-14 Nisan gecesi yaklaşık 300 füze ve insansız hava aracı fırlattığından beri ilk kez 'çukura' indi. Kanal 13 televizyonu ise 'hedefteki İsrailli yetkili' ihtimalini bildirdi. Lübnan Hizbullah'ının Fuad Şükür'ün öldürüldüğü saldırıya misilleme olarak üst düzey bir İsrailli yetkiliyi hedef almaya çalıştığı iddia edildi.

Dünya

09.08.2024, 21:04

Peş peşe gelen suikastların ardından Ortadoğu'da gerilim iyice tırmanırken, gözler İsrail'e ilk yanıtın İran'dan mı yoksa Hizbullah'tan mı geleceğine çevrildi.

İran’ın İsrail’e düzenlemesi beklenen geniş çaplı misilleme saldırısının ne zaman olacağı henüz netleşmezken bölgede gergin bekleyiş devam ediyor.

ABD başta olmak üzere birçok ülkeden gerilimin düşürülmesi çağrısı yapılırken Ortadoğu'da çatışmaların geniş çaplı bir savaşa dönüşerek yayılmasından büyük endişe duyuluyor. 

Çin'de büyük vurgun: Çin Komünist Partisi yetkilisinin zimmetine geçirdiği paraların taşınması için 10 kamyon çalıştı Çin'de büyük vurgun: Çin Komünist Partisi yetkilisinin zimmetine geçirdiği paraların... Haberi Görüntüle

İSRAİL GÜVENLİK KABİNESİ 'ÇUKUR'A İNDİ

Tüm dünya büyük çaplı bir savaşın çıkmaması için elinden  gelen gayreti göstermeye çalışırken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

İsrail Güvenlik Kabinesi, İran ve Hizbullah ile devam eden gerilimin gölgesinde dün akşam saatlerinde bir araya geldi. Güvenlik Kabinesi Tel Aviv'de Genelkurmay Başkanlığı'nın 'çukur' olarak da adlandırılan yeraltı komuta odasında toplandı. Kabine, Kirya askeri karargahının yeraltı komuta odasında görüştü.

Rumlardan 50 yıl sonra gelen itiraf! 'Türk çocuklarını katlettik' Rumlardan 50 yıl sonra gelen itiraf! 'Türk çocuklarını katlettik' Haberi Görüntüle

13-14 NİSAN'DAN BERİ İLK

İran'ın 13-14 Nisan gecesi İsrail'e yaklaşık 300 füze ve insansız hava aracı fırlattığı ve bunların neredeyse tamamının engellendiği geceden bu yana ilk kez böyle bir toplantının gerçekleşmesi dikkat çekti. Toplantının olası bir acil durum tatbikatı yapmak amacıyla Genelkurmay Başkanlığı'ndaki yeraltı komuta odasında yapıldığı belirtildi.

Amerikan garnizonu Yunanistan'a şok: Türkiye Makedonya'ya silah sevk ediyor Amerikan garnizonu Yunanistan'a şok: Türkiye Makedonya'ya silah sevk ediyor Haberi Görüntüle

ÜST DÜZEY YETKİLİLER HEDEFTE

Öte yandan Kanal 12 televizyonu, toplantının gündemine ilişkin dikkat çekici bir iddia ortaya attı. İddiaya göre; İsrail ordusunun Güvenlik Kabinesi'nden Hizbullah'a karşı önleyici bir saldırı düzenleme emri alma ihtimali konuşuluyor. Lübnan Hizbullah'ının Fuad Şükür'ün öldürüldüğü saldırıya misilleme olarak üst düzey bir İsrailli yetkiliyi hedef almaya çalıştığı iddia edildi.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan bilgilere göre, İran'ın sivillerden ziyade saldırıdan sorumlu olanları, özellikle de Mossad ve ajanlarını hedef alması muhtemel görünüyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading