Yandex Metrica

Katil İsrail'in ordusunda isyan: Gazze'ye dönmeyi reddettiler!

Katil İsrail'in ordusunda isyan: Gazze'ye dönmeyi reddettiler!

İsrailli askerlerin  Gazze Şeridi'ndeki savaşa dönmeyi reddettiği, bazılarına geri dönmemeleri halinde askeri yargılamaya tabi tutulacağı uyarısında bulunulduğu ortaya çıktı. 

Dünya

29.08.2024, 11:49

İsrail devlet televizyonu KAN'ın yayımladığı habere göre;  İsrail piyade tugayındaki yaklaşık askerlerin bu hafta Gazze'deki çatışmalara geri dönmemeyi talep ettiği belirtildi. 

Dronlar alev silahı oldu! Düştüğü yerde sıcaklığı 2 bin derece yükseltiyor Dronlar alev silahı oldu! Düştüğü yerde sıcaklığı 2 bin derece... Haberi Görüntüle

DÖNMEYİ REDDEDENLER YARGILANACAK 

Yayımlanan haberde; Yaklaşık 10 askerin, 27 Ağustos'ta, Gazze Şeridi'ne dönmeyi kabul etmemeleri halinde askeri emri reddettikleri için yargılanacaklarına dair bildirim aldıkları, bazı askerlerin, Gazze'de 10 ay süren çatışmalardan sonra artık geri dönemeyeceklerini, ancak başka görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını söylediği ifade edildi.

Yunan basını Çelik Kubbe'yi adım adım takip ediyor: 'Drone ve füze gibi hava tehditlerine karşı savunma ağı oluşturacak' Yunan basını Çelik Kubbe'yi adım adım takip ediyor: 'Drone ve... Haberi Görüntüle

İSYAN DİĞER TABURLARADA SIÇRADI 

Gazze Şeridi'nde savaşan diğer taburlardan da benzer sesler geldiğine de vurgu yapılan haberde, askerlerden bazılarının ailelerinin, oğullarının Gazze'de kara harekatına katılmaya zorlandıklarını, aksi takdirde hapse gireceklerini söylediği belirtildi.

Habere göre, ismi belirtilmeyen ordu sözcüsü ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, orduda görevli komutanların, askerlerin çeşitli operasyonel görevleri yerine getirmeye devam etmelerini desteklemek ve onlara yardımcı olmak için her türlü çabayı gösterdiğini söyledi. Sözcü, askerlere yönelik hapis cezası dahil hiçbir cezai yaptırım uygulanmayacağını kaydetti.

Aman Putin duymasın! Ermenistan'dan Ukrayna'ya S-300 transferi! Fransa Erivan'ı ateşe atıyor Aman Putin duymasın! Ermenistan'dan Ukrayna'ya S-300 transferi! Fransa Erivan'ı ateşe... Haberi Görüntüle

"İSRAİL ORDUSU PARÇALARA AYRILDI"

Öte yandan geçtiğimniz günlerde İsrailli eski Tümgeneral Yitzhak Brik, Maariv gazetesi için "Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi İsrail ordusunu parçalara ayırdı" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Brik, İsrail ordusunun siyasi kademenin belirlediği "Hamas'ı yok etmek" hedefini gerçekleştirmede başarısız olduğunu yazdı. İsrailli emekli Tümgeneral, "uygunsuz davranış ve operasyonel disiplinsizlik nedeniyle" Gazze'deki çatışmalarda çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını belirtti. 

Brik, ateşkes anlaşmasına ilişkin olarak, "İsrail, Hamas ile çatışmayı durdurma ve esir takası anlaşması imzalamazsa durum daha da kötüleşebilir ve uçurumun dibine düşebiliriz." açıklamasında bulundu. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

1

1

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading