Katile ABD kalkanı! THAAD füze savunma sistemi İsrail'e konuşlandırıldı!

Katile ABD kalkanı! THAAD füze savunma sistemi İsrail'e konuşlandırıldı!

ABD'nin İran'ın balistik füze saldırılarının artan tehdidine yanıt olarak katil İsrail'e THAAD [Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunması] hava savunma sistemini konuşlandırdı. 

Dünya

13.10.2024, 11:39

İsrail Ordu Radyosu X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "ABD, İran tehditlerine karşı hazırlık olarak THAAD hava savunma sistemini İsrail'e konuşlandırdı." ifadeleri kullanıldı. ABD daha önce Mart 2019'da İsrail'de ortak savunma tatbikatlarının bir parçası olarak THAAD sistemini geçici olarak konuşlandırmıştı.

Yeni konuşlandırmanın kalıcı olup olmadığı ve sistemin İsrail'in savunma ağına entegre edilip edilmeyeceği konusu henüz bilinmiyor.Şu anki konuşlandırma, İsrail’in İran’a karşı "büyük saldırı" hazırlıklarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti.

İsrail’in halihazırda uzun menzilli Arrow, orta menzilli "Davud’un Sapanı" ve kısa menzilli "Demir Kubbe" olmak üzere 3 hava savunma sistemi bulunuyor ancak bu sistemler, İran’ın son misilleme saldırısında birçok füzeyi durdurmada yetersiz kalmıştı.

İsrail’in yeni soykırım planı: Teslim ol ya da öl İsrail’in yeni soykırım planı: Teslim ol ya da öl Haberi Görüntüle

SAVUNMA BAKANLARI GÖRÜŞTÜ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. 

ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Austin'in görüşmede “İsrail güçlerinin Lübnan'daki BM barış gücü mevzilerine ateş açması ve iki Lübnan askerinin ölümüne dair haberlerden duyduğu derin endişeyi dile getirdiği” kaydedildi. Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) ve Lübnan Silahlı Kuvvetleri’nin güvenliğinin sağlanmasının önemini vurgulayan Austin'in, “En kısa sürede Lübnan'daki askeri operasyonlardan diplomatik bir yola dönüş ihtiyacını yinelediği” aktarıldı. 

“Bakan Austin ayrıca Gazze'deki vahim insani durumu da gündeme getirdi ve bu durumun düzeltilmesi için adımlar atılması gerektiğini vurguladı” denilen açıklamada, “Bakan Austin, ABD’nin İsrail'in güvenliğine olan kalıcı ve sarsılmaz bağlılığını bir kez daha teyit etti” ifadeleri kullanıldı. Austin'in ayrıca tüm rehinelerin mümkün olan en kısa sürede evlerine dönmesi gerektiğini belirttiği kaydedildi.

F-35 rakip olacak! Peynir ekmek gibi savaş uçağı satacaklar: İhracat rekoru kırması bekleniyor F-35 rakip olacak! Peynir ekmek gibi savaş uçağı satacaklar: İhracat... Haberi Görüntüle

ENERJİ ALTYAPISI HEDEF ALINACAK

NBC News'in haberine göre, ABD'li yetkililer,İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini hedef alacağına veya ülke içinde suikast düzenleyeceğine dair bir işaret bulunmadığını belirtti.

İsmi açıklanmayan kaynaklara göre, İsrail'in ne zaman ve nasıl harekete geçeceğine dair nihai karar henüz verilmedi ancak saldırıda İran'ın askeri ve enerji altyapısının hedef alınabileceği düşünülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading