Yandex Metrica

Sitede Ara

Katliam bildirisi! Katil İsrail'den Lübnanlı vatandaşlara soykırım mesajı: Bölgeyi derhal terk edin

Katliam bildirisi! Katil İsrail'den Lübnanlı vatandaşlara soykırım mesajı: Bölgeyi derhal terk edin

20 Eylül'den bu yana Beyrut'u hava saldırıları ile vuran İsrail'den Lübnanlı vatandaşlara tehdit mesajı geldi. Katil İsrail, Lübnanlı vatandaşlara mesaj göndererek bulundukları bölgeleri derhal terk etmeleri çağrısında bulundu.

Dünya

23.09.2024, 17:17

7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırım yapan katil İsrail rotasını Lübnan'a çevirdi. 3 gündür aralıksız bir şekilde bomba yağmuruna tuttuğu Lübnan'da sivil katliam yapan İsrail, yeni soykırım için Lübnanlı vatandaşların cep telefonuna mesaj gönderdi. 

Lübnan'da katliam var! 2006'dan bu yana en büyük bombardıman: Terör devleti İsrail durmuyor Lübnan'da katliam var! 2006'dan bu yana en büyük bombardıman: Terör... Haberi Görüntüle

KATLİAM ÖNCESİ SON UYARI

Lübnan'ın güney ve doğusunu şiddetli bir şekilde bombalayan İsrail her 30 dakika da bir 80'den fazla hava saldırısı düzenliyor. Öte yandan İsrail'in bu saldırsı 2006'daki Lübnan-İsrail saldırsının ardından kayıtlara geçen en büyük saldırı oldu.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, "İsrail, Lübnan vatandaşlarına mesaj göndererek bulundukları bölgeleri derhal terk etmeleri çağrısında bulundu." ifadeleri yer aldı.

Lübnanlı vatandaşların hesabına gönderilen bir diğer mesajda ise, "Eğer Hizbullah silahlarının bulunduğu bir binadaysanız, bir dahaki duyuruya kadar binalardan uzak durun" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan katil İsrail ordusu yine Arapça yayımladığı bir bildiride,  Lübnan’ın Bekaa bölgesinde bulunan siviller için tahliye emri verdi.

Dev havayolu şirketi iflas bayrağını çekti! Kriz onları da yaktı Dev havayolu şirketi iflas bayrağını çekti! Kriz onları da yaktı Haberi Görüntüle

HALK BÖLGEDEN KAÇMAYA BAŞLADI

3 gündür aralıksız bir şekilde Lübnan'ın güney ve doğusuna bomba yağdıran İsrail, Lübnan'da sivilleri hedef almaya başladı. Ordudan yapılan açıklamada sabah saatlerinden bu yana düzenlenen hava saldırılarında Lübnan'ın güneyi ve doğusunda 300'den fazla hedefin vurulduğu duyuruldu. 

Katil İsrail saldırı nedeniyle özellikle Lübnan'ın güneyindeki sınıra yakın bölgedeki yerleşim yerlerinde ikamet eden siviller, ülkenin kuzeyine doğru kaçmak zorunda kaldı. 

Suudi Arabistan tanıtım videosu şaşkınlık yarattı! Prens Selman'ın reformu sonrası mankenlerin kıyafeti dikkat çekti! Suudi Arabistan tanıtım videosu şaşkınlık yarattı! Prens Selman'ın reformu sonrası... Haberi Görüntüle

100 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göre, İsrail'in bugün Lübnan'ın güneyindeki kasaba ve köyleri hedef alan saldırılarında ilk belirlemelere göre 100 kişi hayatını kaybetti, 300'den fazla kişi yaralandı.

Kamala Harris'ten silah açıklaması: Evime giren vurulur! Kamala Harris'ten silah açıklaması: Evime giren vurulur! Haberi Görüntüle

SOYKIRIM ARTARAK DEVAM EDECEK

Lübnan'daki soykırıma ilişkin değerlendirmelerde bulunan İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, ordunun Lübnan'da daha "kapsamlı ve hassas" saldırılar düzenleyeceğini söyledi. Buna göre İsrail, "kapsamlı" saldırılar başlatırken,  Lübnanlıları "kendi güvenlikleri için" Hizbullah hedeflerinden uzaklaşmaları konusunda uyardı. 

Katil İsrail ordusunun bu açıklamaları, Hizbullah'ın kendisini hedef alan son saldırılara misilleme olarak hafta sonu İsrail'e 150 roket fırlatmasının ardından geldi. Bunun üzerine İsrail, Lübnan'ın güneyindeki hedeflere de hava saldırıları düzenledi ve Hizbullah'ın binlerce roketatarını imha ettiğini açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading