Yandex Metrica

Katliam şebekesinin yeni hedefi Batı Şeria! İşgalci İsrail soykırımı Batı Şeria'ya taşıyor! Hamas'tan seferberlik çağrısı!

Katliam şebekesinin yeni hedefi Batı Şeria! İşgalci İsrail soykırımı Batı Şeria'ya taşıyor! Hamas'tan seferberlik çağrısı!

İşgalci İsrail ordusu, Batı Şeria'da bugüne kadarki en büyük saldırıyı başlattı. 2000 yılında başlayan 2. İntifada'dan bu yana Batı Şeria'ya en kapsamlı saldırısını gerçekleştiren İsrail'in Dışişleri Bakanı Katz, 'Batı Şeria'yı Gazze gibi yapalım' çağrısında bulundu. Soykırım ordusu dün sabaha karşı Tulkerim, Cenin, Ramallah ve Tubas’a girerek 12 Filistinliyi şehit etti, hastaneleri de kuşattı. Hamas ise seferberlik ilan etti.

Dünya

29.08.2024, 11:44

Gazze'de 326 gündür katliam yapmaya devam eden işgalci İsrail ordusu, Batı Şeria'da kapsamlı bir askeri harekat başlattığını açıkladı.

Sabaha karşı Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerim, Cenin, Ramallah ve Tubas kentleri ile çevresindeki kamp ve beldelere başlayan saldırılarda 12 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

İşgal ordusu 'Yaz kampları' adını verdiği saldırılar kapsamında İHA ile bombardımanlar düzenleyerek sivilleri hedef alan saldırılarının şiddetini artırdı.

Hamas, İsrail'in artan saldırılarına karşı tüm direnişçileri işgal güçlerine karşı Batı Şeria'yı korumak için seferberlik ilan etti.

Ateşkes çıkmazı: Netanyahu af diledi Hamas gözdağı verdi Ateşkes çıkmazı: Netanyahu af diledi Hamas gözdağı verdi Haberi Görüntüle

İKİNCİ İNTİFADA'DAN BERİ EN BÜYÜK SALDIRI!

İşgalci ordu mensuplarının sabah saatlerinde başlayan saldırıları, 2000 yılında başlayan İkinci İntifada'dan bu yana Batı Şeria'ya yönelik düzenlenen en büyük askeri harekat olarak kayıtlara geçti.

İşgal güçleri, helikopter ve İHA'ların desteğiyle Tulkerim yakınlarındaki Nur Şems, Tubas yakınlarındaki El-Faria ve Cenin yakınlarındaki Cenin kamplarına baskınlar düzenleyerek hastaneleri kuşattı.

İsrail Kanal 14, ordunun Tulkerim'deki hastanelerde tedavi edilmeye getirilen bütün Filistinlileri hastaneye girmeden önce teftiş edeceği duyuruldu.

İsrail ordusu açıklamasında sınır muhafızları kuvvetlerinin de saldırılara katıldığı belirtilerek Cenin yakınlarındaki El-Ağvar bölgesi ve Cenin kampında toplamda 7 Filistinlinin öldürüldüğü ve aranan çok sayıda Filistinli direnişçinin tutuklandığı aktarıldı. 

YouTube'dan video izledi, ameliyat yaptı! 15 yaşındaki genç hayatını kaybetti: Ülke bu skandalla çalkalanıyor YouTube'dan video izledi, ameliyat yaptı! 15 yaşındaki genç hayatını kaybetti:... Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Saldırılar öncesi "İşgal ordusu, bahsettiği askeri operasyonu başlatırsa içinden çıkamayacağı bir bataklığa saplanacaktır" açıklamasını yapan Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, saldırıların başlamasıyla birlikte yayınladığı ikinci açıklamada, Batı Şeria'daki bütün direniş unsurlarına seferberlik ilan edilmesi çağrısı yaptı. 

Hamas yöneticisi Halid Meşal, İsrail'e verilen ABD ve uluslararası desteğe karşı üniversitelere eylem çağrısı yaptı. Meşal, ayrıca, "İntihar eylemlerine yeniden dönmek istiyoruz, bu durum, açık bir mücadeleden başka bir şeyle düzelmez, onlar bizimle açık bir şekilde savaşıyor, biz de onlara karşı açık bir şekilde karşı duracağız" dedi. İslami Cihad Hareketi ise "Bu saldırının ana hedefi, İsrail'in uzun zamandır planladığı gibi Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı tamamen işgal etmektir" ifadelerini kullandı. 

İsrail ordusuna karşı yapılacak direniş operasyonlarının "Kamplardaki Dehşet" adı altında gerçekleştirileceğini belirten Hareket, bütün direnişçilerin hazır olduğunun altını çizdi. Seferberlik ilanıyla İsrail ordusunun saldırdığı bölgelerin yanı sıra Nablus'un güneyindeki Salim, Kasra ve Beyt Furik bölgelerinde de çatışmalar görüldü.

Soykırımcı İsrail'de UCM paniği! Henüz açıklanmamış karara 'yanlışlıkla' tepki gösterdiler Soykırımcı İsrail'de UCM paniği! Henüz açıklanmamış karara 'yanlışlıkla' tepki gösterdiler Haberi Görüntüle

KATLİAM ŞEBEKESİNİN HEDEFİ TÜM İNSANLIK

İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz'ın Batı Şeria'daki Filistinlilerin tehcir edilmesine ilişkin sözlerine uluslararası toplumdan tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hitler'in Dışişleri Bakanı Ribbentrop'a benzettiği Katz'a sosyal medyadan tepki göstererek, "Bu katliam şebekesinin hedefi tüm insanlıktır. Bu şebeke durdurulmadığı sürece, insanlık tehdit altındadır" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading