Sitede Ara

Katliamdan kaçış! İsrail'in Lübnan saldırılarından sonra Suriye'ye akın ettiler

Katliamdan kaçış! İsrail'in Lübnan saldırılarından sonra Suriye'ye akın ettiler

Terör devleti İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları acımasızca devam ederken ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının ardından Suriye'ye geçenlerin sayısının 176 binden fazlası Suriye vatandaşı olmak üzere 240 bine dayandığı bildirildi.

Dünya

02.10.2024, 10:26

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına acımasızca devam ederken bir yandan da kuzey komşusu Lübnan'a, son bir yılın en geniş kapsamlı hava saldırısını düzenledi.

Münbiç'te PKK'ya isyan! Öğrenciler terör örgütü mensuplarını kovdu Münbiç'te PKK'ya isyan! Öğrenciler terör örgütü mensuplarını kovdu Haberi Görüntüle

1275 KİŞİ HAYATIN I KAYBETTİ

Lübnan genelinde yaklaşık bin 600'den fazla hedef vuruldu. Saldırılarda 1275 kişi hayatını kaybetti. İki binden dazla kişi de yaralandı. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, ise İsrail'in bugün Lübnan'a düzenlediği saldırılarda en az 100'den fazla çocuğun hayatını kaybettiğini bildirirken İsrail bombardımanı sonrası Lübnan'ın güneyinden kaçış başladı.

Terör devleti İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları acımasızca devam ederken ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor. Lübnan Afet Risk Yönetimi Biriminden yapılan açıklamada, İsrail'in saldırılarının ardından Lübnan'da yerinden edilen kişilere ilişkin bilgi verildi.

Son dakika... BM Güvenlik Konseyi Lübnan gündemiyle toplanıyor Son dakika... BM Güvenlik Konseyi Lübnan gündemiyle toplanıyor Haberi Görüntüle

KAÇANLARIN SAYISI 240 BİNE DAYANDI

Lübnan'da 23-30 Eylül tarihlerinde 239 bin 453 kişinin Lübnan sınırından Suriye'ye geçtiği, bu kişilerin 176 bin 80'inin Suriyeli ve 63 bin 373'ünün Lübnanlı olduğu ifade edildi. İsrail saldırıları nedeniyle 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana 1 milyon kişinin yerinden edildiği, bu kişilerden 155 bin 600'ünün sığınma merkezlerine yerleştirildiği belirtildi. Açıklamada Lübnan'da yerinden edilenlerin barınması için 875 merkezin açıldığı belirtildi. Açılan merkezlerden 625'inin maksimum kapasitesine ulaştı.

İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe! İngiltere'den flaş yaptırım kararı: Rusya'nın hedeflerine darbe! Haberi Görüntüle

İNSANİ YARDIM ÇAĞRISI

Açıklamanın sonunda ayrıca Lübnan hükümetinin, Birleşmiş Milletlere bağlı kuruluşlarla birlikte bağış toplanması için "insani yardım çağrısı" başlattığı, ülkede yerinden edilen kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması için 425 milyon dolara ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.



Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading