Yandex Metrica

Kayseri'de taciz iddiası ortalığı karıştırdı! Valilik açıklama yaptı

Kayseri'de taciz iddiası ortalığı karıştırdı! Valilik açıklama yaptı

Kayseri'de küçük bir çocuğun yabancı uyruklu biri tarafından taciz edildiği haberinin yayılması üzerine Danişmentgazi Mahallesinde toplanan kalabalık Suriyelilere ait işyerleri ve araçlara zarar verdi.   

Dünya

01.07.2024, 07:57

Kayseri'de küçük bir çocuğun tacize uğradığı iddialarının ardından sokaklar karıştı. Suriyelilere ait ev ve iş yerleri taşlandı. 

Kayseri'de akşam saatlerinde Danişmentgazi Mahallesinde Suriyeli bir erkeğin bir çocuğu taciz ettiği haberi üzerine çıkan olaylarda Suriyelilere ait bazı işyerleri ve araçlar tahrip edildi. Kalabalık gruplar mahallede gösteri yaptı. 

EMNİYET MÜDÜRÜ VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ

Olayların çıktığı mahalleye giden İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın vatandaşlarla görüştü. Aydın, "Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı.

Hayvan yetiştiricilerinden karbon vergisi alacak! Danimarka'nın aldığı karar yapay et üretimi yaygınlaştırır mı? Hayvan yetiştiricilerinden karbon vergisi alacak! Danimarka'nın aldığı karar yapay et... Haberi Görüntüle

KAYSERİ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Kayseri Valiliği, Suriye uyruklu küçük yaştaki çocuğa taciz iddiasıyla Suriyeli bir şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup vatandaşlarımızı itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur."

Öte yandan, mahallede toplanan vatandaşlar olaya tepki gösterdi. Polis, mahallede geniş güvenlik önlemi aldı.

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

1

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading