Kenya'da siyasi gerginlik: Dördü Türk vatandaşı yedi kişi kaçırıldı! Uluslararası tepkiler artıyor...

Kenya'da siyasi gerginlik: Dördü Türk vatandaşı yedi kişi kaçırıldı! Uluslararası tepkiler artıyor...

Kenya’da BM koruması altında bulunan İngiltere ve Türkiye vatandaşının, istihbarat ajanları olduğu iddia edilen silahlı ve maskeli kişiler tarafından kaçırıldığı bildirildi. Olayın 18 Ekim'de gerçekleştiği ve dört Türk vatandaşının hala kayıp olduğu ifade edildi.

Dünya

21.10.2024, 15:18

Kenya’nın başkenti Nairobi’de, akılla durgunluk veren kaçırılma olayı yaşandı. Kaçırılma olayının detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. 18 yıl İngiltere’de yaşadıktan sonra iki yıl önce Kenya’ya taşınan Necdet Seyitoğlu, BBC’ye verdiği röportajda, sekiz saat boyunca silahlı kişilerin gözetimi altında tutulduğunu ve İngiliz pasaportunun kopyasını göstererek serbest kaldığını açıkladı.

BBC’ye konuşan Necdet Seyitoğlu, sabah 07:30 civarında işe gitmek üzere evinden çıktığı sırada beyaz bir cipin aracının yolunu kestiğini anlattı. Seyitoğlu, silahlı dört kişinin kendisinin ve arkadaşının gözlerini bağlayıp kelepçeledikten sonra bilinmeyen bir yere götürdüğünü belirtti.

Daron Acemoğlu'nun Nobel sırrı: Amerika'ya direnme, sömürge ol, kurtul! Daron Acemoğlu'nun Nobel sırrı: Amerika'ya direnme, sömürge ol, kurtul! Haberi Görüntüle

HAYATIMIN EN KÖTÜ DENEYİMİYDİ 

Seyitoğlu, kaçırılma sürecinde neden hedef alındıklarını ve nereye götürüldüklerini öğrenmek istediklerini, ancak silahlı saldırganların kendilerini sessiz olmaya zorladığını ifade etti. Svahili dili konuşan saldırganların, durumu daha da korkutucu hale getirdiğini söyledi. 49 yaşındaki eğitim danışmanı Seyitoğlu, “Kimliğinizi gösterebilir misiniz diye sorduk? Nereye gidiyoruz? Hiçbir açıklama yapmadılar. Hayatımın en kötü deneyimiydi” dedi.

Füzeler yağıyor, İsrail yanıyor! Arka arkaya 100'den fazla ateşlendi Füzeler yağıyor, İsrail yanıyor! Arka arkaya 100'den fazla ateşlendi Haberi Görüntüle

TELEFON VE BİLGİSAYARIMA EL KONULDU 

Seyitoğlu, İngiltere vatandaşı olduğunu söyledikten sonra telefonunu almasına izin verildiğini, pasaportunun bir kopyasını gösterdiğini ve daha sonra bir fotoğrafını çekip birilerine gönderdiklerini belirtti. Serbest bırakılma talimatı aldıktan sonra, bilmediği bir yerde serbest bırakıldığını ifade etti. Silahlı kişilere eve dönebilmesi için 1.000 Kenya şilini (yaklaşık 350 TL) verdiğini, ancak telefonuna ve dizüstü bilgisayarına el konulduğunu kaydetti.

Lübnan sınırı sonları oldu! İsrail'in sızma girişimleri elinde patladı: Çok sayıda ölü ve yaralı askerleri var Lübnan sınırı sonları oldu! İsrail'in sızma girişimleri elinde patladı: Çok... Haberi Görüntüle

EŞİ İÇİN KAYIP BİLDİRİMİ YAPTI 

Bu arada Seyitoğlu’nun eşi, kendisi hakkında kayıp bildirimi yaptı ve Nairobi’deki İngiltere Büyükelçiliği’ne haber verdi. Necdet Seyitoğlu, daha sonra arkadaşlarıyla görüştüğünü ve hepsi Türk vatandaşı olan altı kişinin de aynı şekilde sabah 7 ile 9 arasında kaçırıldığını öğrendiğini belirtti.

Av mı avcı mı? Su-34 bombardıman uçağını kim düşürdü? F-16'lar Karadeniz'e hızlı giriş yaptı Av mı avcı mı? Su-34 bombardıman uçağını kim düşürdü? F-16'lar... Haberi Görüntüle

BİR AİLE 5 SİLAHLI ADAM TARAFINDAN KAÇIRILDI 

Kayıp olan Türk vatandaşları arasında, 46 yaşındaki Mustafa Genç ve ailesi de bulunuyor. Genç’in eşi, biri lise, ikisi ilkokulda okuyan üç çocuğuyla birlikte araçlarında giderken beş silahlı adam tarafından kaçırıldı. Eşi ve çocukları daha sonra serbest bırakılırken, Mustafa Genç’in hala kayıp olduğu kaydedildi.

Ayrıca, 40 yaşındaki Alparslan Taşçı ve eşi Saadet Taşçı, ehliyet sınavına girdikleri polis karakolundan alındı. Taşçı çiftini alanların kendilerini istihbarat yetkilileri olarak tanıttığı iddia edildi. Kaçırılanların arkadaşlarından Muhammed Khan, “Türk istihbaratı tarafından kaçırılmış olmalarından korkuyoruz” dedi.

Bu iPhone peynir ekmek gibi satılacak! Apple en ucuz iPhone için düğmeye bastı: Kapış kapış gidecek Bu iPhone peynir ekmek gibi satılacak! Apple en ucuz iPhone... Haberi Görüntüle

KENYA POLİSİ AÇIKLAMA YAPTI 

Kenya polisi, olayla ilgili bir motosiklet sürücüsünün tanıklığına dayanarak araştırma başlattığını bildirdi. İki araç, içinde iki kişinin bulunduğu bir aracı önden ve arkadan sıkıştırarak kaçırma eylemini gerçekleştirdi. Kenya polisi sözcüsü Resila Onyango, “İki araçtan sekiz kadar silahlı kişi çıktı, araçtaki iki kişiyi alıp gitti. Daha sonra Türk kökenli İngiltere vatandaşı Yusuf Kar, yakındaki bir karakola gidip, kaçırılanların Hüseyin Yeşilsu ve Necdet Seyitoğlu olduğunu söyledi” dedi.

Son dakika... İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan İran'a saldırı açıklaması: 'Ölümcül ve şaşırtıcı olacak' Son dakika... İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan İran'a saldırı açıklaması: 'Ölümcül... Haberi Görüntüle

MÜVEKKLİMİZ SİYASİ KURBAN 

Kenyalı hukuk şirketi Mukele & Kakai, kaçırılan ve kayıtlı mülteci olan dört kişiyi temsil ettiklerini ve havayolu şirketlerine bu kişileri uçurmamaları konusunda uyarıda bulunduklarını belirtti. Avukatların mektubunda, “Müvekkillerimiz Kenya’da siyasi kurban oldukları Türkiye’ye sınır dışı edilmek üzere kaçırıldı.” ifadeleri yer aldı.

PKK'nın sahipleri nükleer bombardıman uçağıyla Yemen'i vurdu: CENTCOM herkesi tehdit etti PKK'nın sahipleri nükleer bombardıman uçağıyla Yemen'i vurdu: CENTCOM herkesi tehdit... Haberi Görüntüle

KAYGI DUYUYORUZ 

Uluslararası Af Örgütü’nün Kenya sözcüsü, Türkiye’den gelen yedi mültecinin Kenya topraklarında kaçırıldığı haberlerinden derin kaygı duyduklarını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da: Belgrad Türk bayraklarıyla donatıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da: Belgrad Türk bayraklarıyla donatıldı Haberi Görüntüle

OLAYI ARAŞTIRIYORUZ 

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) de olayla ilgili duydukları bilgiyi doğruladı ve daha fazla bilgi edinildiğinde kamuoyunu bilgilendireceklerini açıkladı.

ABD'de anket sonuçları gerçeği mi yansıtıyor? Kesin gözüyle bakılıyor... ABD'de anket sonuçları gerçeği mi yansıtıyor? Kesin gözüyle bakılıyor... Haberi Görüntüle

GÜVENLİK ENDİŞELERİ  ARTTI 

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Kenya’daki olayın ardından bir İngiltere vatandaşı erkeğe ve ailesine konsolosluk desteği verildiğini duyurdu. 

Olay, Kenya’da ve uluslararası alanda büyük bir endişeye yol açarken, kaçırılanların akıbetine dair belirsizlik sürüyor. Hem Türkiye hem de İngiltere hükümetleri, konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading