Ketçap şişesini açarken ölen eski İskoçya Başbakanı'nın son anları!

Ketçap şişesini açarken ölen eski İskoçya Başbakanı'nın son anları!

Eski İskoçya Başbakanı Alex Salmond'un ölmeden önceki son günlerini geçirdiği Kuzey Makedonya'daki konferansın katılımcılarından biri, Salmond'un ani çöküşünü anlattı. Forumdaki herkesin onun ölümü karşısında şoke olduğunu belirten katılımcı dehşet anlarını aktardı.

Dünya

16.10.2024, 16:12

Kültürel Diplomasi Akademisi direktörü Mark Donfried Eski İskoçya Başbakanı Alex Salmond'un ölmeden önceki son anlarını anlattı. Pazar günü PA haber ajansına Salmond için ambulans çağırmaya koştuğunu belirten Donfried, "Ancak İskoçya'nın eski Başbakanı 69 yaşında son nefesini verdi" diye ekledi. 

Son birkaç gündür buradaydı, iki gün önceki tartışmaya mükemmel bir katılım gösterdi diyen Donfried, "Morali gerçekten iyiydi, sağlığı için en iyisiydi ve dün öğle yemeğinde onun karşısında oturuyordum ki aniden dışarı çıktı ve masanın karşısındaki bir meslektaşımın kucağına düştü. Hemen ayağa kalktım ve ambulans çağırmak için koştum, geri döndüğümde ise yerde yatıyordu." dedi.

Suriye'de ABD üssüne saldırı! Roketler peş peşe ateşlendi Suriye'de ABD üssüne saldırı! Roketler peş peşe ateşlendi Haberi Görüntüle

KETÇAP AÇARKEN ÖLDÜ

Hepimiz tamamen şok olduk diyen Donfried, "Tüm otel, konferans, hepimiz için çok zor oldu. O hepimizin hayran olduğu harika bir adamdı ve bu yüzden hepimiz hala şoktayız. Dün gece, onun mirası üzerine düşünmek için kısa bir anımız oldu." dedi.

Sözlerine devam eden Donfried, "Alex'te bir alçakgönüllülük vardı, özgün bir kişiliği vardı, sadece birkaç gündür tanıdığı insanlara nasıl dokunduğunu görmek muhteşemdi. Daha sonra Pazar gecesi Times Radio'ya Salmond'un hiçbir uyarıda bulunmadan aniden sandalyesine düştüğünü" söyledi.

Eski başbakanın, meslektaşı Taşmina Ahmed-Şeyh'in bir şişe ketçap açmasına yardım ederken yere yığıldığını söyledi. Donfried, Salmond'un "hemen" bilincini kaybettiğini de sözlerine ekledi. "Alex'in acı çektiğini düşünmüyoruz" dedi. 

Timur Cihantimur davasında yeni gelişme: Türkiye'ye iade mi ediliyor? Timur Cihantimur davasında yeni gelişme: Türkiye'ye iade mi ediliyor? Haberi Görüntüle

30 DAKİKA BOYUNCA DÖNDÜRMEYE ÇALIŞTILAR

Donfried, ilk müdahale ekipleri geldiğinde Salmond'un hâlâ nabzının attığını ve nefes aldığını ve "30 dakika boyunca ellerinden gelen her şeyi" yapmaya çalıştıklarını söyledi. Edinilen bilgiye göre Salmond, daha önce tarihi Ohri kentindeki toplantıda bacağındaki ağrıdan şikayetçi olmuştu. 

Kuzey Makedonya içişleri bakanlığı aracılığıyla yapılan açıklamada polis, savcıların otopsi emri verdiğini söyledi. 

Salmond, öldüğü sırada, 2020 yılında Edinburgh Yüksek Mahkemesinde cinsel saldırı suçlamalarından ve İskoç Hükümeti'nin kendisine yönelik şikayetlere yönelik başarısız bir soruşturmasıyla ilgili olarak beraat etmesinin ardından İskoç mahkemeleri ve polisi tarafından açılan bir dizi davanın ardındanydı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading