Kiev'e 40'dan fazla füze düştü: Çok sayıda ölü ve yaralı var! Son kale duman altında

Rusya, Ukrayna topraklarındaki çok sayıda bölgeye eş zamanlı hava saldırısı gerçekleştirdi. Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk ve Kramators'a yapılan saldırılarda en az 15 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi ise yaralandı.  

Dünya

08.07.2024, 15:40

Rus ordusu, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i NATO zirvesinden bir gün önce füze yağmuruna tuttu. Kritik zirve öncesinde bu saldırının gerçekleşmesi, Putin'in NATO'ya bir gözdağı vermek amacıyla yaptığı iddia ediliyor.

Rusya, Ukrayna'nın 'Son kalesi' Kiev başta olmak üzere Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk ve Kramators'a eş zamanlı saldırılar düzenledi.  

Ukrayna topraklarında son bir kaç saat içerisinde 40'dan fazla füze düştüğü belirlenirken, gerçekleştirilen saldırılar sonucunda en az 15 kişinin hayatını kaybettiği, 42 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Kim'in 'yok ederim' tehdidi korkuttu: Güney Kore, ABD askerleri için daha fazla para ödeyecek Kim'in 'yok ederim' tehdidi korkuttu: Güney Kore, ABD askerleri için... Haberi Görüntüle

HASTANEYE İSABET ETTİ

Ukrayna Acil Durumlar Servisi'nden yapılan açıklamada, sabah saatlerinde yapılan bombardıman sonucu kentin Desnianskyi, Sviatoshynskyi, Holosiivskyi, Dniprovskyi, Solomianskyi, Darnytskyi ve Shevchenkivskyi bölgelerinde yerleşim yerlerinde ciddi hasar olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Desnianskyi bölgesinde bir ev yanıyor. Holosiivskyi bölgesinde garajlar hasar gördü, arabalar yanıyor. Shevchenkivskyi bölgesinde roket parçaları hastanelerden birine isabet etti. Şehrin diğer bölgelerinde enkaz açık alana düştü"  ifadeleri kullanıldı.

Kim'in 'yok ederim' tehdidi korkuttu: Güney Kore, ABD askerleri için daha fazla para ödeyecek Kim'in 'yok ederim' tehdidi korkuttu: Güney Kore, ABD askerleri için... Haberi Görüntüle

NATO ZİRVESİ ÖNCESİNDE BAŞKENT KIEV'E FÜZE SALDIRISI

Rusya'nın Ukrayna topraklarına düzenlediği eş zamanlı saldırıların, Ukrayna'nın müttefiklerinden uzun vadeli yardım taahhütleri almayı umduğu Washington'daki NATO zirvesinin arifesinde gelmesi dikkat çekti.

Putin'in bu eş zamanlı saldırı emri, NATO'ya bir gözdağı olarak yorumlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading