Yandex Metrica

Kilidi o silah açacak! Geri çekilebilir kanatlara ve 65 km menzile sahip bomba geliştirdi: Düşmanı yok edecek

Kilidi o silah açacak!  Geri çekilebilir kanatlara ve 65 km menzile sahip bomba geliştirdi: Düşmanı yok edecek

Bir kaynak , Ukrayna'nın hassas güdümlü bir bomba geliştirdiğini ve bunun Rus askeri tesislerini hedef almak için potansiyel olarak "anahtar silah" haline geleceğini iddia etti. Prototip, yakın zamanda bir test aşaması sırasında bir Ukraynalı savaş uçağı mürettebatı tarafından videoya alındı. Bu bomba, yaklaşık 65 kilometrelik bir menzile sahip bir roket güçlendirici, geri çekilebilir kanatlar ve bir GPS sistemine sahiptir. 

Dünya

09.09.2024, 11:44

Forbes, Ukrayna bu bombaların seri üretimini artırırsa, Rus topraklarına Rus güçlerinin şu anda Ukrayna'yı hedef aldığı sıklıkta saldırabileceğini belirtiyor. Bu yeni ekleme, Neptün seyir füzesi, Palianytsia insansız füzesi ve çeşitli uzun menzilli saldırı İHA'ları gibi mühimmatların yanı sıra Ukrayna'nın cephaneliğine katılacak.

Ukrayna, kendi hassas mühimmatlarını üreterek, temel askeri kabiliyetler için öngörülemeyen müttefiklerine olan bağımlılığını azaltır. Ukrayna, yerel üretime odaklanarak, yabancı yapımı mühimmatların kullanımı ve konuşlandırılmasıyla ilgili müttefiklerinin kısıtlamalarını aşabilir.

ABD, Ukrayna'nın Rusya sınırları içindeki hedeflere, özellikle Rus planör bombardıman uçaklarının kullandığı hava üslerine saldırmak amacıyla ABD tarafından tedarik edilen hassas balistik füzeleri kullanmasını kısıtlıyor. 

Papa'nın ziyaretine ayrılan 12 milyon dolarlık bütçeye sert tepki: Hükümet yoksulları göz ardı ediyor Papa'nın ziyaretine ayrılan 12 milyon dolarlık bütçeye sert tepki: Hükümet... Haberi Görüntüle

SAVUNMA HATTI GÜÇLENDİ

Plan belirlenirken, Ukrayna hava kuvvetleri yeni bombayı iyice test edene ve fabrikalar onu üretmek için donatılana kadar teorik olarak kalacaktır. Şu anda Ukrayna hava kuvvetleri Su-24'ler, Su-27'ler ve Mikoyan MiG-29'lar gibi birden fazla uçağı Amerikan ve Fransız süzülme bombalarıyla donatmıştır. Bu uçak tipleri gelecekte yeni geliştirilen Ukrayna bombasıyla silahlandırılabilir.

2022'de savaşın başlamasından bu yana Ukrayna, müttefiklerinden aldığı bir dizi hassas güdümlü bomba ile Rusya'ya karşı savunmasını güçlendirdi. ABD, güdümsüz bombaları GPS navigasyonu ve 72 kilometreye kadar menzile sahip hassas güdümlü mühimmatlara dönüştüren JDAM-ER [Ortak Doğrudan Saldırı Mühimmatları-Uzun Menzilli] kitleri sağlayarak önemli bir rol oynadı. 

ABD ayrıca, özellikle düşman radar sistemlerini hedeflemek için tasarlanmış AGM-88 HARM füzeleri tedarik etti ve bu da Ukrayna'nın hava saldırısı yeteneklerini önemli ölçüde artırdı. İngiltere gibi diğer Batılı ülkeler, farklı uçaklar için çok yönlü ve yer hedeflerini vurmada oldukça isabetli olan Brimstone füzeleri gibi katkılarla destek verdi.

İspanya'nın talip olduğu Hürjet Arap ülkesinde! Piramitlerin üzerinde uçacak! Tüm dünya gözünü Türk jetine çevirdi İspanya'nın talip olduğu Hürjet Arap ülkesinde! Piramitlerin üzerinde uçacak! Tüm... Haberi Görüntüle

33 BİNDEN FAZLA UÇAK SAVAR ATEŞLENDİ

Birleşik Devletler ve İngiltere'nin yanı sıra Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkeleri de Ukrayna'ya hassas güdümlü mühimmat sağladı. Örneğin Fransa, GPS ve lazer gibi çoklu güdüm seçenekleri sunan ve çeşitli muharebe ortamlarında hassas vuruşlar yapılmasını sağlayan AASM [Armement Air-Sol Modulaire] bombaları sağladı. 

Batılı müttefiklerden gelen kısıtlı silah tedarikleri ve Rus topraklarının derinliklerinde kullanımlarına ilişkin kısıtlamalar ışığında, Ukrayna kendi mermi üretimini artırıyor. 24 Ağustos'ta Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 700 kilometrelik uçuş menziline sahip Palyanitsa uzun menzilli insansız füzesini başarıyla test etti. Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov, bu füzenin Rusya'ya karşı saldırılar için tasarlandığını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, iki buçuk yıllık çatışma boyunca Rusya'nın Ukrayna'ya yaklaşık 10.000 füze ve 33.000'den fazla uçaksavar füzesi ateşlediğini vurguladı. "Şehirlerimize yönelik saldırılar, bu silahların taşıyıcılarını, yani askeri havaalanlarındaki Rus uçaklarını hedef alarak durdurulabilir," diye paylaştı X'te, "Palyanytsya" başlıklı bir video eşliğinde.

Haziran ayında, Ukrayna Hava Kuvvetleri'nden Tuğgeneral Sergei Golubtsov, Sovyet dönemi güdümsüz bombaları hassas güdümlü mühimmatlara dönüştüren bir kit geliştirdiğini duyurdu. 6 Eylül'e hızlıca ilerleyelim, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'nın artık Rusya içindeki hedefleri vurabilecek uzun menzilli silahlara sahip olduğunu doğruladı. Ayrıca, Ukrayna'nın savunma üretimini ilerletmenin kritik ihtiyacını vurguladı ve Washington ve büyük savunma müteahhitlerinden sürekli destek sözü verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading