Kim bu şeytanlar? İsrail ambargosuna Siyonist tuzak: Filistin üzerinden ticarete devam etmişler

Kim bu şeytanlar? İsrail ambargosuna Siyonist tuzak: Filistin üzerinden ticarete devam etmişler

Türkiye'nin İsrail'e uyguladığı ihracat ve ithalat ambargosunda Filistin üzerinden delinmeye mi çalışıldı? Çelik sektörü ihracatına ilişkin eylül ayında açıklanan veriler kafalarda büyük soru işaretlerini beraberinde getirdi. Öyle ki Türkiye'nin İsrail'e ambargosu sonrası Filistin'e yönelik gerçekleşen çelik ihracatı değer bazında rekor kırdı. Peki bu rekorun altında bir tuzak yatıyor mu?

Dünya

09.10.2024, 17:36

Eylül ayına ilişkin açıklanan verilerde Türkiye 2023 yılında Filistin'e 156.70 dolarlık çelik ihracatı yaparken bu rakam 2024'ün Eylül ayında 300 katına çıkarak 48,626 bin dolara yükselmiş. Türkiye'nin İsrail'e uyguladığı ambargo sonrası yükselişe geçen rakamlar akıllara İsrail abargosu Filistin üzerinden mi delinmeye çalışıyor sorularını getirdi.

Al birini vur ötekine! Biden ve Harris, 7 Ekim mesajında katledilen Filistinlileri görmedi Al birini vur ötekine! Biden ve Harris, 7 Ekim mesajında... Haberi Görüntüle

KİM BU ŞEYTANLAR?

7 Ekim öncesinde dahi Filistin'e çelik ve çimento başta olmak üzere ağır sanayi ürünlerinin girişine izin vermeyen İsrail, son bir kaç ay içinde ne oldu da bu ihracata engel olmadı? 

Batı Şeria’daki mahallelere bir bir baskın yaparak bir kurşun kovanı dahi bulduğu evin ahalisini tutuklayan, döven, infaz eden siyonist rejim, soykırım uyguladığı halkın 300 kat daha fazla çelik ithal etmesine nasıl izin verdi?

Bu artışın sebebi İsrail’in Türkiye’nin uyguladığı ambargoyu basit birkaç hile ile delerek Türkiye’den ihracatına devam etmesi olarak yorumlandı. Peki bu nasıl oluyor?

1) Türkiye'den ruhunu İsrail'e satmış bir çelik ihracatçısı. Bu ihracatçı, İsrailli bir firma ile çelik satımı konusunda anlaştı. Ancak bunu Türkiye limanlarından “Filistinkoduyla çıkararak ve Filistin’deki bir paravan şirkete satıyor gibi göstererek gerçekleştirdi. Olabilir mi mümkün!

2) Filistinli veya Filistinli görünümü verilmiş bir şirket, Mahmut Abbas yönetimi ile bağlantılı olan Filistinli tüccarlara veya İsrail’in kâğıt üzerinde Filistin menşeli imiş gibi gösterdiği şirketlere ihtiyaç duydu.  Bu da siyonist rejim için kolay bir engeldi.

3) Son olarak kâğıt üzerinde yapılan basit hilelere ve bunların denetlenmediği bir gümrük ortamına ihtiyaç duyuldu. Özetle beyannamede ihraç edilen ülke Filistin yazılacak, alıcı da Filistinli görünümlü bir firma göründüğü için gümrüğümüzden kolayca geçerek nihayet İsrailli firmaların eline ulaştı.

Soykırım ortağı Biden'dan Ortadoğu açıklaması: 'Topyekün bir savaş çıkabilir' Soykırım ortağı Biden'dan Ortadoğu açıklaması: 'Topyekün bir savaş çıkabilir' Haberi Görüntüle

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

Öte yandan verilere bakıldığında  Romanya, İtalya, İspanya gibi ülkelere çelik ihracatının da ciddi artış görülüyor. Çünkü İsrail’e çelik ihraç etmenin bir diğer hileli yolu da, Türkiye’den çeliğin bu ülkeler üzerinden gönderilmesini sağlamak. Bu ülke limanlarından İsrail limanlarına direkt servisler bulunuyor ve aracı şirketler vasıtasıyla yine bu malların bir kısmı İsrail’e 3. ülkelerden sevk ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading