Yandex Metrica

Sitede Ara

Kim gemileri yaktı! Nükleer cephane genişleyecek: Ordumuz tamamen savaşa hazır

Kim gemileri yaktı! Nükleer cephane genişleyecek: Ordumuz tamamen savaşa hazır

Kuzey Kore devlet medyasının bugün bildirdiğine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin nükleer cephaneliğinin büyümeye devam etmesini istediğini söyledi. Kim Jong-un ayrıca, Pyongyang'ın "sorumlu" bir nükleer güç olduğuna dair güvence verdi.

Dünya

11.09.2024, 18:24

Kuzey Kore cumhurbaşkanı, ABD ve müttefiklerinden gelen "daha çeşitli tehditler" nedeniyle, Kuzey Kore'nin "nükleer kuvvetlerinin" ve bunları geliştirme yeteneklerinin "mükemmelleştirilmesi" gerektiğini söyledi.

ABD'den 'Savaşa hazırız' mesajı: USS Abraham Lincoln uçak gemisi bölgede ABD'den 'Savaşa hazırız' mesajı: USS Abraham Lincoln uçak gemisi bölgede Haberi Görüntüle

TAM İKİ KATINA ÇIKACAK

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 76. yıldönümünde Pyongyang, nükleer kuvvetler de dahil olmak üzere silahlı kuvvetlerinin "tamamen savaşa hazır" olmasını sağlama çabalarını "iki katına çıkaracak" dedi.

Ancak ülkenin "sorumlu bir nükleer güç" olduğuna dair güvence veren Kim Jong Un, "Kendimizi savunmak için kullanılan nükleer silahlarımız kimseye yönelik bir tehdit değildir." dedi.

Bilgi sahibi değilmiş: ABD Başkanı Biden'dan Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail tarafından katledilmesiyle ilgili ilk yorum Bilgi sahibi değilmiş: ABD Başkanı Biden'dan Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail... Haberi Görüntüle

"300 NÜKLEER BAŞLIĞI OLABİLİR"

Bu konuşma, iki Kore devleti arasındaki ilişkilerin en düşük noktasında olduğu bir dönemde yapıldı. Kuzey Kore geçtiğimiz günlerde Güney Kore sınırına 250 balistik füze fırlatıcısının konuşlandırıldığını duyurdu.

Asan Politika Araştırmaları Enstitüsü'nden Yang Uk'a göre, "Kuzey Kore'nin 2027 yılına kadar 200, 2030 yılına kadar ise 300'e kadar nükleer savaş başlığı olabilir."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading