Kim'in 'yok ederim' tehdidi korkuttu: Güney Kore, ABD askerleri için daha fazla para ödeyecek

Kim'in 'yok ederim' tehdidi korkuttu: Güney Kore, ABD askerleri için daha fazla para ödeyecek

Güney Kore, düşman kardeşi Kuzey Kore'nin tehditlerine karşı ABD'ye daha fazla sarıldı. Seul yönetimi, varılan mutabakatla ülkedeki ABD askerlerinin masraflarını karşılamak için daha fazla ücret ödemeyi kabul etti. 

Dünya

05.10.2024, 02:09

ABD'nin Güney Kore'de 28 bin 500 adet askeri bulunuyor. Bu askerlerin masrafları için Güney Kore ile yeniden masaya oturuldu ve ev sahibi ülkeyle son derece karlı bir anlaşma yapıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yeni anlaşmanın şartlarına yer verilmedi ancak anlaşmanın yürürlüğe girmesi halinde iki ülke arasındaki işbirliğinin ve ortak savunmanın güçleneceği mesajı verildi.

Anlaşmayla ilgili detaylar ise basında yer aldı. Yonhap'ta yer alan haberde anlaşmanın parlamento onayından geçerek yürürlüğe girmesi halinde Güney Kore'nin yaklaşık yüzde 8,3 oranında daha fazla ödeme yapacağı, bunun da 1 milyar dolardan fazla ek yük olduğu kaydedildi. Anlaşmanın 2026-2030 dönemini kapsayacağı da haberde belirtildi.

Türkiye BRICS'ten önce MSP'ye giriyor: Yeraltı rezervlerini uçuracak gelişme Türkiye BRICS'ten önce MSP'ye giriyor: Yeraltı rezervlerini uçuracak gelişme Haberi Görüntüle

KUZEY KORE LİDERİ KİM'İN TEHDİDİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ise hafta içinde, Güney Kore'nin ülkesinin egemenliğini ihlal eden silahlı güçler kullanmaya kalkışması durumunda ordusunun "nükleer silahlar da dahil sahip olduğu tüm saldırı güçlerini tereddüt etmeden kullanacağını" söylemişti. Kim, ülkesine karşı silahlı güçler kullanması durumunda Güney'in "yok olacağını" savunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading