Yandex Metrica

Kimyasal hadım gündemde: Cinsel suçların azaltılması hedefleniyor

Kimyasal hadım gündemde: Cinsel suçların azaltılması hedefleniyor

İtalyan hükümeti, tecavüz ve çocuk istirmarcılarına karşı kimyasal hadım cezasını değerlendirme kararı aldı. İktidar ortağı aşırı sağcı Lig Partisi'nin önerisiyle bir komisyon kurulması ve komisyonun tecavüzden hüküm giymiş suçlular için kimyasal hadım dahil olmak üzere psikiyatrik ve farmakolojik tedaviye onay verme olasılığını değerlendirmesi planlanıyor.

Dünya

20.09.2024, 01:07

İtalya'da kimyasal hadım hükümetin gündemine geliyor. Ülke basınında yer alan haberlere göre kimyasal hadımın değerlendirilmesi için komisyon ya da komite kurulacak. Bu komisyon veya teknik komitenin tecavüzden hüküm giymiş suçlular için kimyasal hadım dahil olmak üzere psikiyatrik ve farmakolojik tedaviye onay verme olasılığını değerlendirmesi öngörülüyor.

İtalya'da kimyasal hadım cezasını ilk olarak gündeme getiren isim ağ koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcılığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevlerini yürüten aşırı sağcı Lig Partisi lideri Matteo Salvini idi. Sosyal medya hesabınan bir açıklama yapan Salvini, gelişmeyi "Lig'in zaferi" diyerek duyurdu. "Cinsel şiddet suçlarında, kimyasal hadımın değerlendirilmesi amacıyla hükümetin bir an önce bir komisyon ya da teknik bir komite kurmasını öngören gündem kararı Meclis'te onaylandı." ifadesini kullanan Salvini, atılan adımın önemini vurgulayarak "Tecavüzcülere ve pedofillere sıfır tolerans." dedi.

Yolcu gemisi buzdağına çarptı: Binlerce yolcu ölümden döndü: Titanik 2! Yolcu gemisi buzdağına çarptı: Binlerce yolcu ölümden döndü: Titanik 2! Haberi Görüntüle

MUHALEFET KARŞI ÇIKIYOR

Ana muhalefet ise kimyasal hadım için komisyon ya da teknik komite kuurlmasına karşı çıkıyor. Demokrat Parti Milletvekili Simona Bonafe, bu teklifin anayasaya aykırı olduğunu öne sürdü. Muhalefetteki diğer küçük partiler de Bonafe ile aynı fikirde. 

Ülkede kimyasal hadım cezası ilk olarak geçtiğimiz yıl gündeme geldi. Palermo ve Napoli'de peş peşe yaşanan tecavüz olayları kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading