Yandex Metrica

Kırmızı alarm! Olası misillemeye karşı uçak gemisi Ortadoğu'ya ulaştı: F-35'ler vurmaya hazır

İran'dan misilleme bekleyen ABD'den yeni hamle geldi. ABD, İran ve vekil güçlerden gelecek misillemeye hazırlık olarak USS Abraham Lincoln'ü Orta Doğu'da demirledi. Böylece ABD'nin bölgedeki uçak gemisi sayısı ikiye çıktı.

Dünya

23.08.2024, 02:02

Peş peşe gelen suikastların ardından Ortadoğu'da gerilim iyice tırmanırken, gözler İsrail'e ilk yanıtın İran'dan mı yoksa Hizbullah'tan mı geleceğine çevrildi.

İran’ın İsrail’e düzenlemesi beklenen geniş çaplı misilleme saldırısının ne zaman olacağı henüz netleşmezken bölgede gergin bekleyiş devam ediyor.

ABD başta olmak üzere birçok ülkeden gerilimin düşürülmesi çağrısı yapılırken Ortadoğu'da çatışmaların geniş çaplı bir savaşa dönüşerek yayılmasından büyük endişe duyuluyor. 

Türkiye BRICS için resmi teklifi yaptı: Bloomberg'den çarpıcı iddia: Ankara Batı ötesinde bir ittifak kurma çabasında Türkiye BRICS için resmi teklifi yaptı: Bloomberg'den çarpıcı iddia: Ankara... Haberi Görüntüle

LİNCOLN UÇAK GEMİSİ ORTADOĞU'DA

Tüm dünya büyük çaplı bir savaşın çıkmaması için elinden  gelen gayreti göstermeye çalışırken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

İran'dan misilleme bekleyen ABD'den yeni hamle geldi. ABD, İran ve vekil güçlerden gelecek misillemeye hazırlık olarak USS Abraham Lincoln'ü Orta Doğu'da demirledi. Böylece ABD'nin bölgedeki uçak gemisi sayısı ikiye çıktı.

ABD Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"F-35C ve F/A-18 Block 3 avcı uçaklarıyla donatılmış USS Abraham Lincoln uçak gemisi, ABD Merkez Komutanlığı (USCENTCOM) sorumluluk alanına girdi." 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Orta Doğu'da artan gerilimi yakından takip ettiklerini ve bölgedeki gerilimi azaltmaya yönelik çabaları sürdüreceklerini açıkladı.

İsrail'de son dakika istifa kararı: Kara Kuvvetleri Komutanı görevini bıraktı! İsrail'de son dakika istifa kararı: Kara Kuvvetleri Komutanı görevini bıraktı! Haberi Görüntüle

F-35'LER VURMAYA HAZIR

Hatırlanacağı üzere Pentagon, bu ayın başlarında İran'ın İsrail'e karşı olası misillemesi öncesinde ABD'nin Ortadoğu'ya ilave askeri varlıklar konuşlandıracağını açıklamıştı.

Savunma Bakanı Lloyd Austin, F-35C avcı uçaklarıyla donatılmış USS Abraham Lincoln uçak gemisi görev grubuna, USS Theodore Roosevelt uçak gemisi görev grubunca halihazırda sağlanan görevlere ek olarak, Merkez Komutanlığı sorumluluk alanına geçişini hızlandırması emrini vermişti.

Austin, ayrıca "USS Georgia" denizaltısını ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığına ait bölgeye gönderdiğini ifade etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

3

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading