Yandex Metrica

Kıyma makinesi gibi: NYT'den dikkat çeken analiz: Günde 1000 asker öldürüyor

Kıyma makinesi gibi: NYT'den dikkat çeken analiz: Günde 1000 asker öldürüyor

Ukrayna Rusya'ya öyle bir tuzak kurdu ki, bir ayda günde 1000 asker öldürüldü! New York Times bu tuzağı kıyma makinesi olarak değerlendirirken dikkat çeken bir analize imza attı. 

Dünya

28.06.2024, 16:32

Mayıs ayı , ABD, İngiliz ve diğer Batılı istihbarat teşkilatlarına göre her gün ortalama 1000'den fazla askerin öldürüldüğü veya yaralandığı Ukrayna'daki Rus askerleri için bir 'kıyma makinesi'ydi.  Ancak New York Times'ın ABD'li yetkililere atıfta bulunarak yazdığı gibi, kayıplara rağmen Moskova ayda 25.000 ila 30.000 yeni asker topluyor ; bu da aşağı yukarı savaş alanını terk edenlerin sayısı kadar.

Rus ordusunun Ukrayna savunmalarına karşı asker dalgaları göndermeye devam etmesine, onları alt etme ve siperleri aşma umuduna izin verdi. Bu Rus askerlerinin kıyma makinesinden geçmeye benzettiği, komutanların piyade askerlerini ölüme gönderdiklerinden habersiz olduğu bir savaş tarzı. 

Zaman zaman bu yaklaşım etkili oldu ve Rus ordusunun doğu Ukrayna'daki Avdiivka ve Bakhmut gibi zaferlere ulaşmasını sağladı. Fakat Ukraynalı ve Batılı liderler, Rusya'nın Harkov kenti yakınlarında toprak ele geçirmeye çalıştığı bu baharda taktiklerin daha az başarılı olduğunu söylüyor. Amerikalı yetkililer, Rusya'nın Ukraynalıların ülkeye girişini zorlaştırmak için sınır boyunca bir tampon bölge oluşturarak Başkan Vladimir Putin'in önemli hedeflerinden birine ulaştığını söylüyor. Ancak saldırı Harkov'u tehdit etmedi ve sonunda Ukrayna savunması tarafından durduruldu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, New York Times'a verdiği röportajda, "Başkan Putin ve Moskova bu baharda ön safları aşmak için gerçekten büyük ilerleme kaydetmeye çalıştılar. Denediler ve başarısız oldular. Çok az ilerleme kaydettiler ve çok yüksek bir bedel ödüyorlar." ifadelerini kullandı.

Gündem savaş ve silah! Putin-Kim görüşmesi Batı'yı tedirgin etti: Stratejik ortaklık anlaşması imzalanabilir Gündem savaş ve silah! Putin-Kim görüşmesi Batı'yı tedirgin etti: Stratejik... Haberi Görüntüle

ORTALAMA 1.200 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Diğer zamanlarda, özellikle Avdiivka ve Bakhmut'a yapılan saldırılarda Rus kayıpları arttı. Ancak bu şehirlere yönelik saldırılar birkaç aya yayıldı. Mayıs ayının hem Harkov dışına hem de Doğu Cephesi'ne doğru ilerlemesi, Rus dalga saldırılarının daha yoğun olduğu dönemleri içeriyordu. İngiliz askeri istihbarat analistleri, Mayıs ayında günde ortalama 1.200 olduğu tahmin edilen Rus kayıplarının savaştaki en yüksek kayıp olduğunu söyledi.

Geçen ayki çatışmalar, Ukraynalıların ve Rusların kontrol için şiddetli bir savaşa kilitlendiği Harkov'da yaklaşık 40 mil uzaklıktaki Vovchansk şehrini yok etti. Rus askerleri Telegram'da birliklerinin büyük kayıplar verdiğini söyledi. Bazıları saflarının insansız hava araçları, makineli tüfekler ve topçu ateşleriyle yok edildiğini söylüyor.

Kayıplar Rusya'yı Ukrayna'ya nispeten hızlı bir şekilde yeni askerler göndermeye zorladı, bu da cepheye gönderilen askerlerin yetersiz eğitimli olduğu anlamına geliyor . Her yerde bulunan dronlar, her iki tarafın da düşman güçlerini bulmasını ve onlara saldırmasını kolaylaştırdı. Mayınlar ve misket bombaları da açık alanda hareketi neredeyse intihara eşdeğer bir girişim haline getiriyor.

Doğu Asya'da kriz yeniden tırmanıyor! Çin Tayvan Adası'nın etrafını sardı Doğu Asya'da kriz yeniden tırmanıyor! Çin Tayvan Adası'nın etrafını sardı Haberi Görüntüle

TOPLAM 500 BİN ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Savunma Bakanı Lloyd J. Austin III yakın zamanda yaptığı açıklamada, Putin'in Şubat 2022'de geniş çaplı bir işgal başlatmasından bu yana en az 350.000 Rus askerinin öldürüldüğünü veya yaralandığını söyledi. İngiliz tahminleri öldürülen veya yaralanan Rusların sayısının 500.000'den fazla olduğunu gösteriyor.

ABD'nin savaş kayıplarına ilişkin tahminleri uydu görüntülerine, iletişim dinlemelerine, sosyal medya ve gazeteci yazışmalarının yanı sıra Rusya ve Ukrayna'dan gelen resmi raporlara dayanıyor. Ancak bu tür tahminler ABD hükümeti içinde bile farklılık gösteriyor.

Ukraynalıların kayıplarına ilişkin güvenilir tahminlere ulaşmak daha zor. Ukraynalı yetkililer bu rakamları yakından koruyor. Pek çok ABD'li yetkili, ellerinde doğru bir hesap bulunmadığı konusunda ısrar ediyor. Zelensky, savaşın ilk iki yılında 31.000 Ukraynalı askerin öldürüldüğünü söyledi, ancak Amerikalı yetkililer bu sayının Ukrayna'nın kayıplarını eksik hesapladığını söylüyor.

Habere Tepki Ver

1

1

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading