Yandex Metrica

Kızıl Gezegen bombalanıyor! Hemen hemen her gün 8 metre genişliğinde bir krater oluşuyor

Kızıl Gezegen bombalanıyor! Hemen hemen her gün 8 metre genişliğinde bir krater oluşuyor

Mars tam anlamıyla bombalanıyor. Bilim insanları, Nature Astronomy dergisinde yayınlanan araştırmada Mars'a meteoritlerin önceden düşünülenden beş kat daha sık düştüğünü bildiriyor.

Dünya

01.07.2024, 18:54

Bu, Kızıl Gezegendeki çatışmaları gündelik bir olay haline getiriyor. Neredeyse her gün 8 metre genişliğinde bir krater oluşurken, ayda yaklaşık bir kez 30 metre genişliğinde bir krater oluşuyor.

Mars'taki bu etkilere ilişkin önceki tahminler, büyük oranda krater görüntüleri ve yüzeydeki araçlardan elde edilmişti. Ancak sismik veriler, nesnelerin düzenli olarak yüzeye çarptığını gösteriyordu.

Kassam Tugayları işgalcileri sıkıştırdı: Çok sayıda İsrailli asker öldürüldü Kassam Tugayları işgalcileri sıkıştırdı: Çok sayıda İsrailli asker öldürüldü Haberi Görüntüle

EN KURAK ÇÖLDEN 100 KAT DAHA KURU

Çarpışmaların Mars'ı nasıl etkilediğini anlamak, gelecekteki insan ve robotik keşifler için çok önemlidir. Çarpışmalar neredeyse her gün yeni kraterler bırakıyor. Aynı zamanda Mars bugün yaşanması zor bir dünya. Gezegen, dünyadaki en kurak çölden 1000 kat daha kuru. Arttırılmış bir radyasyon ortamına sahiptir ve güneş fırtınası radyasyonuna karşı minimum koruma sağlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading