Yandex Metrica

Kızıl gezegende akıllara durgunluk veren buluş! Mars'ta milyonlarca yıllık gizemli yapılar keşfedildi!

Kızıl gezegende akıllara durgunluk veren buluş! Mars'ta milyonlarca yıllık gizemli yapılar keşfedildi!

Bilim insanlarının 2024 Europlanet Bilim Kongresi'nde Mars'ın 1100 kilometre derinliğinde gizemli bir yapı keşfetti. Güneş Sistemi'nin en büyük yanardağı olarak bilinen Olympus Mons'un patlamasının milyonlarca yıl önce yaşandığı öğrenildi.  

Dünya

16.09.2024, 14:01

2024 Europlanet Bilim Kongresi olarak bilinen Mars'ın 1100 kilometre derinliğinde büyük bir yapı keşfedildi. Dünya'nın en büyük dağı Everest'ten bile 3 kat byük olan yanardağın harita ve analizleri NASA'nın InSIGHT görevindeki verileri içeriyor. 

ABD'de katliam 'geliyorum' demiş! FBI katili sorgulayıp geri bırakmış ABD'de katliam 'geliyorum' demiş! FBI katili sorgulayıp geri bırakmış Haberi Görüntüle

MARS'IN DERİNLİKLERİNDE DEV KÜTLE KEŞFEDİLDİ

Mars'ın yerçekimi hakkında bilgiler sunan bilim adamları, "Bu, büyük yanardağ ve çevresinin desteğini nasıl anladığımızı yeniden düşünmemiz gerektiği anlamına geliyor. Yüzeyinin yerçekimi sinyali, gezegeni ince bir kabuk olarak kabul eden bir modele iyi uyuyor." ifadelerine yer verildi. 

Araştırmalara göre Mars mantosunda Tharsis Montes'i yukarı doğru hareket ettiği 1750 km genişliğinde ve 1100 kilometre derinliğinde yeraltı kütlesi keşfedildi. 

Almanya'da İslam karşıtı propaganda: Tepki sonrası geri adım attılar Almanya'da İslam karşıtı propaganda: Tepki sonrası geri adım attılar Haberi Görüntüle

YERÇEKİMİNDEKİ ANORMALLİKLER İNCELENDİ

Bilim insanları araştırmaları sonucunda, "Mars'ın katmanının derinliklerinde, muhtemelen mantodan yükselen büyük bir kütle var gibi görünüyor. Bu, Mars'ın içinde hala aktif hareketler olabileceğini ve yüzeyde yeni volkanik şeyler oluşturabileceğini gösteriyor." dedi.

Araştırmacılar yerçekiminde farklı bozulmalar meydana geldiğini belirterek, kuzey kutup düzlüğünde gizemli yapılar keşfettiklerini aktardı. Arştırmacı Dr. Root Mars'taki gizemli yapıların volkanik kökenli olduğunu belirterek, "Bu yoğun yapılar volkanik kökenli olabileceği gibi eski çarpışmalar nedeniyle sıkışmış malzeme de olabilir. Kuzey kutup başlığını çevreleyen alanda tespit ettiğimiz, biri köpek şekline benzeyen, farklı boyutlarda yaklaşık 20 özellik var. Yüzeyde bunlardan hiçbir iz yok gibi görünüyor. Bununla birlikte, yerçekimi verileri sayesinde Mars'ın kuzey yarımküresinin eski tarihine dair önemli bir bakış açısına sahibiz." ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading