Sitede Ara

Kızıldeniz'den geçiş yok! Yine füzeler konuştu: Amerikan petrol gemisi ağır hasar aldı

Kızıldeniz'den geçiş yok! Yine füzeler konuştu: Amerikan petrol gemisi ağır hasar aldı

Husiler, İsrail'e destek amacıyla Kızıldeniz'den geçen gemilere saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada Husilere ait deniz kuvvetlerinin, biri "OLYMPIC SPIRIT" isimli Amerikan petrol gemisine olmak üzere iki "askeri operasyon" gerçekleştirdiğini ifade etti.

Dünya

11.10.2024, 02:11

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'e destek veren gemilere yönelik saldırılarını sürdürüyor. El-Mesira televizyona konuşan Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Husilere ait deniz kuvvetlerinin, biri "OLYMPIC SPIRIT" isimli Amerikan petrol gemisine olmak üzere iki "askeri operasyon" gerçekleştirdiğini ifade etti.

Amerikan gemisinin 11 balistik füze ve 2 İHA ile Kızıldeniz'de hedef alındığını belirten Seri, geminin ağır şekilde isabet aldığını kaydetti. Bir diğer saldırı ise Hint Okyanusu'nda gerçekleşti. "ST.JOHN" adlı gemiye kanatlı füzeyle ikinci bir saldırı düzenlediklerini ve geminin doğrudan isabet aldığını söyleyen Seri, "Silahlı Kuvvetler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları duruncaya kadar İsrail'e ve destekçilerine karşı askeri operasyonlarını genişletmekten çekinmeyecektir." ifadesini kullandı.

Hizbullah'tan katil orduya darbe: Çok sayıda seçkin İsrail askeri öldürüldü Hizbullah'tan katil orduya darbe: Çok sayıda seçkin İsrail askeri öldürüldü Haberi Görüntüle

KIZILDENİZ'DEKİ GERGİNLİK

İran tarafından desteklenen Husiler, 31 Ekim 2023'ten bu yana Kızıldeniz'de İsrail'e yardım için giden gemilere operasyonlar düzenliyor. İsrail'e şartsız destek veren ve gemileri büyük zarar gören ABD, 18 Aralık 2023'te bazı ülkeleri yanına alarak Husilere karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adı altında bir deniz görev gücü oluşturdu.

ABD'den sonra harekete geçen Avrupa Birliği de 19 Şubat'ta Aspides misyonunu başlattı ve başına mart ayında İtalya'yı geçirdi.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading