Yandex Metrica

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'a teşekkür: 'Kıbrıs Türk halkının sesi ve soluğu oldunuz'

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'a teşekkür: 'Kıbrıs Türk halkının sesi ve soluğu oldunuz'

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Tatar, "Sayın Cumhurbaşkanı, temsiliyetimizi engellemek isteyenlere en iyi yanıtı vererek, Kıbrıs Türk halkının sesi ve soluğu olarak, haklı davamızın dünya gündemine bir kez daha kalın harflerle girmesine vesile olmuştur." dedi.

Dünya

25.09.2024, 02:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda yaptığı tarihi konuşmanın yankıları devam ediyor. Gazze'den Doğu Türkistan'a, Kıbrıs'tan Latin Amerika'ya kadar birçok ülke ve sorunla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Her gittiği ortamda ve özellikle BM gibi dünyanın gözünü çevirdiği bir yerde KKTC ve Kıbrıs meselesini gündeme getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada da orada bulunan Türklerin haklarını dünya gündemine taşıdı. 

KKTC Cumhurbaşkaknlığından yapılan açıklamada KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a BM'de yaptığı konuşmadan ötürü teşekkür ettiği belirtildi. Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs Türklerinin haklarını her daim savunduğunu belirterek Erdoğan'ın dünya ülkelerine KKTC'yi tanımaları yönünde çağrı yaptığına dikkat çekti ve "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına en derin saygılarımla şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

Peru'nun eski Devlet Başkanı Alberto Fujimori 86 yaşında hayatını kaybetti Peru'nun eski Devlet Başkanı Alberto Fujimori 86 yaşında hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

"ULUSLARARASI STATÜMÜZ YENİDEN TESCİL EDİLMELİ"

Tatar açıklamasında şöyle dedi:

"Sayın Cumhurbaşkanı, temsiliyetimizi engellemek isteyenlere en iyi yanıtı vererek, Kıbrıs Türk halkının sesi ve soluğu olarak, haklı davamızın dünya gündemine bir kez daha kalın harflerle girmesine vesile olmuştur. Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yapmış olduğu tarihi konuşmasında, en net ifadelerle federasyon modelinin tamamen geçerliliğini yitirdiğini, özden gelen haklarımız olan egemen eşitliğimiz ve eşit uluslararası statümüzün yeniden tescil edilmesinin şart olduğunu ve Kıbrıs Türklerine uygulanan tecridin son bulması gerektiğini vurgulamıştır. Sayın Cumhurbaşkanı, Kıbrıs'ta iki devlet ve iki halk olduğu gerçeğiyle bugün de uluslararası toplumu bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımaya, diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkiler kurmaya davet etmiştir."​​​​​​​

Harris Trump'ı yoldan çıkardı! TIME dergisi dün geceyi analiz etti: Başı belada! Harris Trump'ı yoldan çıkardı! TIME dergisi dün geceyi analiz etti:... Haberi Görüntüle

"ULUSLARARASI TOPLUMU KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'Nİ TANIMAYA DAVET EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda yaptığo konuşmada Kıbrıs Türklerine dair şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kıbrıs Adası’nın kuzeyi ve batısında, ilan edilmiş kıta sahanlığında Türkiye’nin, Ada’nın tümünün etrafında ise Kıbrıs Türklerinin hakları vardır.  Kıbrıs Barış Harekâtı’nın üzerinden 50 yıl, Rumların ortaklık devletini gasp etmesi sonucunda Kıbrıs meselesinin ortaya çıkmasının üzerinden ise 61 yıl geçti. O günden bugüne kadar Ada’da barış ve sükûnet hakim oldu. Kıbrıs meselesine adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm getirilmesi için samimi irade ortaya koyan taraf, daima Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’ydi.

Federasyon modeli artık geçerliliğini tamamen yitirmiştir. Ada’da iki ayrı devlet ve iki ayrı halk vardır. Kıbrıs Türklerinin müktesep hakları olan egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüleri yeniden tescil edilmeli, tecrit artık son bulmalıdır. Bugün uluslararası toplumu bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımaya, diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkiler kurmaya davet ediyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading