Yandex Metrica

Sitede Ara

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan uyarı: 'Gazze gibi oluruz'

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan uyarı: 'Gazze gibi oluruz'

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Gazze'yi gördükten sonra, 'sıfır asker' yaklaşımını asla kabul etmeyiz." ifadesini kullandı. Tatar, Türkiye'nin Kıbrıs'taki garantörlüğünün Ada'da bulunan Türk halkı ve tarihsel süreçten alınan hukuki bir hak olduğunun altını çizerek, kimsenin Türkiye'yi garantörlükten vazgeçmeye davet edemeyeceğini belirtti.

Dünya

27.07.2024, 11:28

KKTC Cumhurbaşkanlığı Şeref Salonu'nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, önce KKTC devletinin kabul edilmesini beklediklerini ancak bu olduktan sonra Rumlarla müzakere masasına dönülebileceğini söyledi.

Et yediği için dövülerek öldürüldü! İneklere tapan Hintliler'den genç adama akıl almaz saldırı! Et yediği için dövülerek öldürüldü! İneklere tapan Hintliler'den genç adama... Haberi Görüntüle

"CRANS-MONTANA GÖRÜŞMELERİNE DÖNMEYECEĞİZ"

Türkiye'nin KKTC için son derece önemli bir emniyet supabı olduğunun altını çizen Tatar, kimsenin Türkiye'yi garantörlükten vazgeçmeye davet edemeyeceğini belirtti. Crans-Montana kasabasında 2016-2017'de yürütülen müzakerelere dönüşün söz konusu olmadığını ifade eden Ersin Tatar, Rumların bu yöndeki talebinin yersiz olduğunu bildirdi. Crans-Montana'daki görüşmelerde Rumların Kınrıs'tan Türk askerinin çekilmesini şstediğini hatırlatan Tatar, "Sıfır asker, sıfır garanti' yaklaşımının kabul edilemez olduğunu söyledi. Tatar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Gazze'yi gördükten sonra, 'sıfır asker' yaklaşımını asla kabul etmeyiz. Egemenliğimiz ve devletimiz bizim şartımızdır. Bir anlaşma olacaksa iki devletin işbirliği ile olacaktır ve Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk askerinin varlığı devam edecektir."

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading