Yandex Metrica

Kolombiya Cumhurbaşkanı BM kürsüsünden haykırdı: Gazze öldüğünde tüm insanlık ölecek!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, 79. BM Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap etti. Petro, dünyada bir ülkenin gücünün artık insanı yok etme kapasitesine göre belirlendiğini, Birleşmiş Milletlerde (BM) geniş kesimlerin temsil edilmesine rağmen "Gazze'deki soykırımın durdurulması için yükselen seslerin dinlenmediğini" ifade etti. 

Dünya

26.09.2024, 18:12

Bir başkanın iletişim kurma becerisinin bütçesine, ne kadar savaş uçağı olduğuna, ülkesinin sahip olduğu nüfuza ve insanlığı yok etme kapasitesine bağlı olduğunu söyleyen Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, "Dünyada bir ülkenin gücü artık sahip olduğu ekonomik ya da siyasi sistemin türüne ya da ideolojisine göre değil, insanı yok etme kapasitesine göre kullanılmaktadır" dedi.

Bodrum katı Antik Çağ'a açıldı: Evini yenilemek isteyen şahıs 38 mezar 10 lahit buldu Bodrum katı Antik Çağ'a açıldı: Evini yenilemek isteyen şahıs 38... Haberi Görüntüle

"GAZZE İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTTİĞİMİZDE DİNLENMİYORUZ"

Petro, "Bu nedenle, dünyanın çoğunluğu adına konuşmamıza ve insanlığın geniş kesimlerini temsil etmemize rağmen, Gazze'deki soykırımın durdurulması için sesimizi yükselttiğimizde dinlenmiyoruz" açıklamasında bulundu.

XEC varyantı alarmı! Birkaç ay sonra baskın hale gelecek: Dünyada yayılmaya başladı XEC varyantı alarmı! Birkaç ay sonra baskın hale gelecek: Dünyada... Haberi Görüntüle

"KONU İKLİM OLUNCA DİNLENİRİZ İNSAN OLUNCA DİNLENMEYİZ"

İnsanlığı yok edebilecek ülkeler tarafından dinlenmediklerini dile getiren Petro, konu iklim değişikliği olunca bu ülkeler tarafından dinlendiklerini ancak savaşın durdurulmasını istediklerinde kulaklarını tıkadıklarının altını çizdi. 

Son dakika... TSK ve SMO, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG hedeflerini vuruyor Son dakika... TSK ve SMO, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG... Haberi Görüntüle

"GAZZE ÖLDÜĞÜNDE İNSANLIK DA ÖLECEK"

Geçen sene BM'de yaptığı konuşmayı hatırlatan Petro sözlerini şöyle sürdürdü:

"1 yıl önce yine bu kürsüde Filistin için barış çağrısında bulunmuştum, o zaman daha ilk bomba düşmemişti. Şimdi 20 bin kız ve erkek çocuk bombalar altında öldürüldü ve insani yıkıma neden olan ülkelerinin başkanları bu koridorlarda gülüyorlar, bugün büyük sermayenin sahibi olan kitle iletişim araçlarının yardımıyla dünyayı yeniden düzenliyorlar, demokrasisiz ve özgürlüksüz bir dünya yaratıyorlar."

Petro, ırkçılar ve üstünlükçülerin, bomba ve terör tehdidiyle dünyaya hakim olmaya çabaladıklarına dikkati çekerek "Gazze öldüğünde insanlık da ölecek." diye konuştu.

Irak'tan İsrail'e dron saldırısı! İran destekli gruplar üstlendi Irak'tan İsrail'e dron saldırısı! İran destekli gruplar üstlendi Haberi Görüntüle

"SAVAŞMA SIRASI İNSANLIKTA"

Petro, "Şimdi, savaşma sırası insanlıkta. Burada açıkça ortaya koyulduğu üzere hükümetler çalışamıyorsa, bomba atmaya, anlamsız savaşlara girmeye, erkek ve kız çocuklarını öldürmeye, güç oyunları oynamaya karar verdilerse, artık insanların sırası geldi." dedi. Birlikte çalışarak demokratik bir gücün olduğunun gösterilebileceğini anlatan Petro, insanlığın gücü olduğunu ve bu güçle yeni hükümetler, liderler ortaya çıkabileceğini ifade etti. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading