Komşuda Osmanlı korkusu! Balkanların Ankara adımı infial yarattı: Türkiye'yi durdurun!

Komşuda Osmanlı korkusu! Balkanların Ankara adımı infial yarattı: Türkiye'yi durdurun!

Balkanların Türkiye'ye yakınlaşmasından rahatsız olan Yunan medyası, Üsküp Meclis Başkanı Afrim Gassi'nin Ankara ziyaretini mercek altına aldı. Afrim Gashi'nin 'Balkanların yeniden birleşeceğine eminim' sözlerine yer veren komşu basını, "Osmanlı'nın ayak sesleri Balkanlarada inliyor" ifadelerini kullandı.

Dünya

06.10.2024, 18:38

Yunanistan merkezli Defence-Point gazetesinde yer alan haberde, Üsküp Meclis Başkanı Afrim Gassi'nin Ankara'daki temasları devam ediyor. Gassi son ziyaretlerinin Anayasa Mahkemesi'ne gerçekleştirdi" denildi.

TRT ekibine saldırı! İsrailli bir provokatör yayını sabote etmeye çalıştı: Önce muhabire sonra kameramana tehditler savurdu TRT ekibine saldırı! İsrailli bir provokatör yayını sabote etmeye çalıştı:... Haberi Görüntüle

AFRIM GASSI TÜRKİYE'DE

Habere devam eden Yunan basını, "İki gündür Ankara'da resmi temaslarda bulunan Kuzey Makedonya Parlamentosu Başkanı ve beraberindeki heyet, dün Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi'ni ziyaret etti. Heyet, Mahkeme Başkanı Kadir Özkaya ve heyetiyle görüştü." ifadelerini kullandı.

Afrim Gashi ve heyeti temaslarına dün de İstanbul'da devam etti diyen Yunan basını, "2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle Marmara Üniversitesi'nde 'Kuzey Makedonya ile Türkiye arasındaki tarihi ve siyasi ilişkiler, dünyadaki güncel konular' konulu bir konuşma yaptı." denildi.

İsrail, İran'ın nükleer tesislerine saldıracak mı? Amerikalı yetkili açıkladı İsrail, İran'ın nükleer tesislerine saldıracak mı? Amerikalı yetkili açıkladı Haberi Görüntüle

OSMANLI DİRİLİYOR

Gassi'nin sözlerine yer veren Yunan basını, "Gassi, Ortak coğrafyamızı ve tarihimizi, eğitimimizi, kültürümüzü ve ulus inşamızı vurguladım ve ortak dünyamızın gelecekte nasıl görünebileceğine dair perspektiflere odaklandım. Balkanlar'ın sadece coğrafi bir varlık olarak değil, kültürlerin, medeniyetlerin ve dinlerin buluşma noktası olarak yeniden birleşeceğine, barış, güvenlik ve refahın hakim olacağına olan inancımı dile getirdim dedi" ifadelerini kullandı.

Türkiye Balkanlardaki nüfuzunu artıyor diyen Yunan basını, "Ankara'nın Osmanlı adımları Balkanları içine çekiyor" ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading