Yandex Metrica

Korgeneralden şok açıklama: Biyolojik saldırı için kan örneği topluyorlar

Korgeneralden şok açıklama: Biyolojik saldırı için kan örneği topluyorlar

Moskova'da KBRN saldırılarından korunmak için oluşturulmuş askerî birliği yöneten Korgeneral Igor Kirillov, ABD'nin sadece Rus genlerini etkileyecek bir biyojik silah geliştirme peşinde olduğunu ileri sürdü. Kirillov'a göre Amerikalılar bu amaçla bir süredir kan örneği topluyor. 

Dünya

31.08.2024, 18:34

Rusya-Ukrayna savaşı iki tarafın farklı cephelerde gerçekleştirdiği taarruzlarla sürerken kimyasal ve biyolojik silah iddiaları havada uçuşuyor. 

Donetsk yakınlarındaki Pokrovsk kasabası ile Bahmut batısındaki Çasiv Yar'ı kaybetmek üzere olan Ukrayna, Rusların cephe hattında askerleri olumsuz etkileyen kimyasal silah kullandığını ileri sürüyor. 

Kiev kaynaklarının iddiasına göre Rus ordusu, askerler üzerinde ölümcül olmayan fakat savaşma kabiliyetlerini geçici bir süre sınırlandıran (sürekli göz yaşarması, baygınlık, kusma, boğulma) kimyasal silahlar kullanıyor ve böylece cephede avantaj elde ediyor. 

Ukrayna askerleri Rusların kimyasal silah kullandığını iddia ediyor.

Bahmut yakınlarındaki siperde gaz maskesi kullanmayan askerler, Rus dronlarının havadan gerçekleştirdiği kimyasal serpinti sonucu zor anlar yaşadı. 

Gazın yayıldığı siperlerde boğulma tehlikesi geçirdiğini anlatan 'Igor' kod adlı asker, kimyasal saldırıların akciğerine zarar verdiğini, artık 10 metre koşması halinde bile nefes nefese kalmaktan kurtulamadığını belirtiyor. 

Kiev medyası, Rusların topyekûn işgal amaçlı savaşı başlattığı 24 Şubat 2022 tarihinden buyana Ukrayna topraklarında 4 binden fazla kimyasal saldırıda bulunduğunu yazıyor. 

Türkler her yerde! ASELSAN'ın Üsküp turu Yunan'ı kızdırdı: Ankara Balkanlara sızıyor Türkler her yerde! ASELSAN'ın Üsküp turu Yunan'ı kızdırdı: Ankara Balkanlara... Haberi Görüntüle

RUS GENERAL: BİYOLOJİK SALDIRIYA HAZIRLANIYORLAR

Ukrayna askerlerinin kimyasal silah kullanmakla suçladığı Ruslar ise daha geniş ölçekli bir biyolojik saldırı için ABD'nin hazırlık yaptığını ileri sürüyor. 

Kremlin'e bağlı Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal Koruma Birlikleri'ni yöneten Korgeneral Igor Kirillov, Ria Novosti'de yayınlanan habere göre çarpıcı iddialarda bulundu. 

Rus Korgeneral Igor Kirillov

Rusya Savunma Bakanlığı'na verdiği bir brifingde ABD'nin biyolojik saldırıya hazırlandığından bahseden Kirillov, Ukrayna topraklarında öldürülmüş Ruslardan alınan kan örneklerinin Pentagon'a bağlı araştırma laboratuvarına gönderildiğini ileri sürdü. 

Kirillov'a göre ABD, sadece Rus genlerini etkileyecek bir biyolojik silah geliştiriyor. Biyolojik ajanların gen ayrımında bulunabilmesi için Ruslar dışında Ukrayna, Moldova ve Romanya'dan da kan örnekleri toplanıyor. 

Rus Korgeneral, Amerikalıların 16 binden fazla kan örneği topladığından bahsederek, "ABD, çeşitli etnik grupları seçici biçimde etkileyebilecek biyoaktif maddelerin oluşturulması amacıyla çalışmaya devam ediyor" dedi. 

2022 Mayıs'ında düşürülen bir Rus helikopteri ve pilotun yanmış cesedinden geriye kalan iskelet

Kirillov'un bu açıklaması pek çok Avrupa yayınında ciddiyetle karşılanırken ABD ve İngiliz medyasında ise alaycı ifadelerle küçümsendi. 

Kirillov, 7 Mart 2022'de gündeme gelen açıklamasında ise enfekte hayvanların Rusya'ya gönderilmesi için bir plan olduğunu kaydetmiş, araştırmacıların "Slav DNA'sını" incelemek için Avustralya'daki laboratuvarlara kan örnekleri gönderdiğini söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading