Yandex Metrica

Sitede Ara

Korkunç rakam: Yaklaşık 26 milyon kişi açlık tehlikesi altında

Korkunç rakam: Yaklaşık 26 milyon kişi açlık tehlikesi altında

Nijerya Kızıl Haç Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, ülkede yaklaşık 26 milyon kişi gıda güvensizliği nedeniyle açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar bu durumdan en fazla etkilenen gruplar arasında.

Dünya

22.09.2024, 18:12

Nijerya, gıda güvensizliği ve yetersiz beslenme krizi ile mücadele ediyor. Nijerya Kızıl Haç Derneği, ülkede yaklaşık 26 milyon kişinin açlık tehlikesi altında olduğunu ve bir sonraki öğüne ulaşma konusunda endişe taşıdığını açıkladı. Dernek, ülkedeki gıda kıtlığının özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar üzerinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını vurguladı.

SİDA Karadeniz'de savaş uçağı düşürdü! İşte R-73 füzesinin son kurbanı SİDA Karadeniz'de savaş uçağı düşürdü! İşte R-73 füzesinin son kurbanı Haberi Görüntüle

EN ÇOK ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR ETKİLENİYOR

Derneğin açıklamasına göre, gıdaya erişim konusunda en savunmasız gruplar çocuklar, kadınlar ve yaşlılar. Yetersiz beslenme ve gıdaya ulaşım zorluğu nedeniyle binlerce çocuk sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Özellikle ülkenin çeşitli bölgelerinde, gıda güvensizliği nedeniyle sağlık altyapısı zorlanıyor.

Soykırım ortağı Almanya'dan İsrail kararı! Resmen durduruldu Soykırım ortağı Almanya'dan İsrail kararı! Resmen durduruldu Haberi Görüntüle

DESTEK SAĞLANMIYOR

Nijerya Kızıl Haç Derneği, gıda güvensizliğinden en fazla etkilenen 7 eyalete destek sağladıklarını belirtti. Bu kapsamda, yaklaşık 5 bin aileye gıda, ilaç, barınma ve bazı durumlarda gelir getirici faaliyetlerde bulunmaları amacıyla nakdi yardım sağlandı. Ancak bu yardımın, krizle mücadelede yetersiz kaldığı ve daha fazla desteğe ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Dernek, gıda krizinin etkilediği 11 eyaletin bulunduğunu, yardımların diğer eyaletlere ulaşması için çalışmaların genişletildiğini açıkladı.

Ayşenur'un ölümünde sır perdesi kalktı: İsrail'in yalanını ABD medyası ortaya çıkardı Ayşenur'un ölümünde sır perdesi kalktı: İsrail'in yalanını ABD medyası ortaya... Haberi Görüntüle

ULUSLARARASI YARDIM ÇAĞRISI

Nijerya Kızıl Haç Derneği, mevcut yardımların ülkede yaşanan krizle başa çıkmada yeterli olmadığını ve uluslararası desteğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Dernek, insani bir felaketin önüne geçebilmek için acil yardımların artırılması gerektiğini belirterek, uluslararası toplumun Nijerya'ya yönelik desteğinin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading