Sitede Ara

Korkunç tekne faciası! 150 kişi kayıp, kurtarma çalışmaları sürüyor

Korkunç tekne faciası! 150 kişi kayıp, kurtarma çalışmaları sürüyor

Nijerya'nın Niger eyaletinde yolcu taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu en az 150 kişinin kaybolduğu bildirildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Dünya

02.10.2024, 14:51

Nijerya’nın Niger eyaletinde büyük bir tekne faciası yaşandı. Niger Eyalet Acil Durum Yönetim Ajansı (SEMA) Genel Müdürü Abdullahi Baba Arah’ın yaptığı açıklamaya göre, yaklaşık 300 kişiyi taşıyan bir tekne Mokwa bölgesindeki nehirde alabora oldu. Arah, kazada en az 150 kişinin kaybolduğunu, arama kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Sıra Suriye'de! İsrail askeri tesisi vurdu: Çok sayıda asker öldürüldü Sıra Suriye'de! İsrail askeri tesisi vurdu: Çok sayıda asker öldürüldü Haberi Görüntüle

YEREL DALGIÇLAR KURTARMA ÇALIŞMALARINDA

Kazanın ardından bölgedeki yerel dalgıçlar ve kurtarma ekipleri olay yerine hızla intikal etti. Ulusal basında yer alan haberlere göre, dalgıçlar birçok yolcuyu kurtarmayı başardı. Ancak kayıp olan yüzlerce kişiyi bulmak için çalışmalar halen devam ediyor.

İzlemeye yürek dayanmaz: Filistin'de 10 yaşındaki çocuk kendini astı! İzlemeye yürek dayanmaz: Filistin'de 10 yaşındaki çocuk kendini astı! Haberi Görüntüle

MEVLİT DÖNÜŞÜ FACİA

Kazanın, teknenin mevlit töreninden dönen yolcuları taşıdığı sırada meydana geldiği belirtildi. Yetkililer, nehirdeki su seviyesinin yüksek olmasının kazaya neden olabileceğini ifade ediyor.

Soykırımcı İsrail Beyrut'u vurdu: Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldürüldü Soykırımcı İsrail Beyrut'u vurdu: Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldürüldü Haberi Görüntüle

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yetkililer, olayın büyüklüğüne dikkat çekerken, arama kurtarma operasyonlarının gün boyu devam edeceğini belirtti. Nijerya'da bu tür tekne kazaları, yetersiz güvenlik önlemleri ve aşırı yolcu kapasitesi gibi faktörler nedeniyle sıkça yaşanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading