Kosova'ya Türk mührü! Silah ithalatında Türkiye öne çıkıyor

Kosova'ya Türk mührü! Silah ithalatında Türkiye öne çıkıyor

Kosova Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Savunma Bakanı Ejup Maqedonci'nin ziyaret ettiği SAHA EXPO'da savunma sanayi ve hava savunma sistemleri alanlarındaki son yenilikler hakkında bilgi aldığı belirtildi. 

Dünya

26.10.2024, 02:11

Yurt dışından çok sayıda üst düzey yetkilinin ziyaret ettiği SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nın konuklarından biri de Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci idi. Fuarda Savunma Sanayii Başkanlığı yetkilileri ve firmaların temsilcileriyle görüşmeler yapan Maqedonci, savunma sanayi ve hava savunma sistemleri alanlarındaki son yenilikler hakkında bilgi aldı.

Yıllarca gizli tutulmuştu: Gizemli mezar odası açıldı: İçinden çıkanlara şok olacaksınız Yıllarca gizli tutulmuştu: Gizemli mezar odası açıldı: İçinden çıkanlara şok... Haberi Görüntüle

EN SIK BAŞVURULAN ÜLKE TÜRKİYE

Maqedonci, Türkiye'deki silah sistemi üreticilerinin, ülkesinin silah alımlarında en sık başvurduğu adresler arasında olduğunu ve olmaya devam edeceğini kaydetti. Türkiye ve Kosova'nın savunma, güvenlik, istikrar ve barış konularında müttefik olduğunu vurgulayan Maqedonci, iki ülkenin aynı zamanda stratejik ortak olduğunu ifade etti.

2000 yıllık hazine evi! Altında ise el değmemiş mezar odası keşfedildi 2000 yıllık hazine evi! Altında ise el değmemiş mezar odası... Haberi Görüntüle

KOSOVA GÜVENLİK GÜCÜ 

Kosova Güvenlik Gücü, sınır içinde ve sınır dışında kriz yönetim operasyonlarını sağlaması, ülkede sivil savunma operasyonlarında ve doğal afetler ile diğer acil durumlarda görev yapması amacıyla 2009'da kurulmuş, 2018'de yasal değişikliklerle silahlı kuvvetlere dönüştürülme süreci başlatılmıştı. Sürecin 10 yıl sürmesi bekleniyor. Kosova'da 1999'dan bu yana NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk askeri, FSK'nin silahlı kuvvetlere dönüştürülme sürecine çeşitli katkılar sağlıyor. Ayrıca FSK'nin askeri envanterinde çok sayıda Türk ürünü bulunuyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading