Yandex Metrica

Sitede Ara

Köstebek krizi! O ülkenin ajanı CIA'in içine sızmış! Müttefiklerin arası açılıyor

Köstebek krizi! O ülkenin ajanı CIA'in içine sızmış! Müttefiklerin arası açılıyor

Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi olan kadının Güney Kore'nin 'casusu' olduğu ortaya çıktı. Belgelerde büyük iddialar var. 

Dünya

18.07.2024, 17:33

Hakkında iddiaların öne sürüldüğü kadın, daha önce Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nde (NSC) üst düzey yetkili olarak çalışıyordu. Kuzey Kore konusunda önde gelen bir uzman olarak kabul edilen kendisi, şimdilerde Güney Kore'nin yabancı ajanı olmakla suçlanıyor.

Bir New York mahkemesi (Büyük Jüri), eski bir Amerikan istihbarat teşkilatı memurunu casusluk yapmakla suçladı. Hakkında iddiaların ortaya atıldığı kadının adı Sue Mi Terry. BBC'nin haberine göre kendisi daha önce Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nde üst düzey yetkili olarak çalışıyordu. Kuzey Kore'de lider uzman olarak sayılıyor. Şimdi ise Güney Kore'nin yabancı ajanı olmakla suçlanıyor. Yabancı Temsilciler Kayıt Yasası'nın ihlal edildiği iddiaları var.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake'ten 15 Temmuz itirafı: 'Yavaş davrandık' ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake'ten 15 Temmuz itirafı: 'Yavaş davrandık' Haberi Görüntüle

CİDDİ İDDİALAR VAR

İddianamede ayrıca onun, Haziran 2022'de ile birlikte ABD ile ilgili olarak katıldığı Dışişleri Bakanı Antony Blinken, savcılar, Güney Koreli istihbarat yetkililerinin ayrıca Terry'nin kontrol ettiği ve Kore meselelerine odaklanan bir kamu politikası programı için kendisine 37.000 ABD dolarından fazla para ödediğini söylüyor. Güney Kore'nin ana casus teşkilatı olan Ulusal İstihbarat Teşkilatı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Güney Kore ve ABD'deki istihbarat yetkililerinin konuyla ilgili yakın iletişim halinde olduklarını söyledi. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı ayrıca yabancı bir ülkede adli işlemlere konu olan bir dava hakkında yorum yapmanın uygun olmadığını söyledi.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı ayrıca yabancı bir ülkede adli işlemlere konu olan bir dava hakkında yorum yapmanın uygun olmadığını söyledi. Tartışmalı davranış, Terry'nin ABD hükümetinden ayrılıp bir düşünce kuruluşunda çalışmaya başlamasından ve burada dış ilişkiler konusunda önemli bir kamu politikası sesi haline gelmesinden sonraki yıllarda meydana geldi. 

ABD seçim sonuçlarını hazmedemedi! Maduro'nun uçağına el konuldu ABD seçim sonuçlarını hazmedemedi! Maduro'nun uçağına el konuldu Haberi Görüntüle

AVUKATI YALANLADI

Terry'nin avukatı Lee Wolosky, yaptığı açıklamada "iddiaların temelsiz olduğunu ve bağımsızlığı ve ABD'ye yıllarca hizmet etmesiyle tanınan bir akademisyen ve haber analistinin çalışmalarını çarpıttığını, On yıldan fazla bir süredir güvenlik iznine sahip olmadığını ve görüşlerinin tutarlı olduğunu, aslında, iddianamede onun adına hareket ettiğinin iddia edildiği sırada Güney Kore hükümetini sert bir şekilde eleştiriyordu gerçekler ortaya çıktığında hükümetin önemli bir hata yaptığı ortaya çıkacak." dedi.

Terry, 2001'den 2011'e kadar hükümette önce CIA analisti, daha sonra Ulusal İstihbarat Konseyi'nde Doğu Asya Ulusal İstihbarat Görevlisi Yardımcısı olarak çalıştı, daha sonra Dış İlişkiler Konseyi de dahil olmak üzere düşünce kuruluşlarında çalıştı. Savcılar, Terry'nin Adalet Bakanlığı'na hiçbir zaman yabancı ajan olarak kaydolmadığını söylüyor. 2016 ile 2022 yılları arasında en az üç kez ifade verdiği Temsilciler Meclisi'ne sunulan açıklama formlarında, aktif bir kayıt memuru olmadığını ancak Güney Kore ile yaptığı gizli çalışmaların hiçbirini hiçbir zaman açıklamadığını söyledi. İddianamede, Kongre'nin, uzun zamandır hükümete şantaj yapma yönündeki çabaları ışığında Terry'nin ifadesini adil bir şekilde değerlendirme fırsatından mahrum bırakıldığı belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading