Yandex Metrica

Kremlin'den Erdoğan-Putin görüşmesine dair açıklama: 'Tüm önemli ve hassas konular ele alınacak'

Kremlin'den Erdoğan-Putin görüşmesine dair açıklama: 'Tüm önemli ve hassas konular ele alınacak'

Kremlin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılması beklenen görüşmeyle ilgili açıklama yapıldı.  Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov tarafından yapılan açıklamada "Türk tarafıyla sürekli diyalog halindeyiz, sürekli telefon aracılığıyla temaslar var. Geçen günlerde Putin, Türkiye Dışişleri Bakanı'nı kabul etti. Görüşmede, tüm önemli ve hassas konular ele alınacak." ifadelerini kullandı.

Dünya

03.07.2024, 08:02

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi, 3-4 Temmuz tarihlerinde Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilecek. Zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de bir görüşme yapması bekleniyor.

Amerikan Boeing'in sahte titanyum skandalı: Uçak kanadındaki delikleri hasıraltı ettiler Amerikan Boeing'in sahte titanyum skandalı: Uçak kanadındaki delikleri hasıraltı ettiler Haberi Görüntüle

"TÜRK TARAFIYLA SÜREKLİ DİYALOG HALİNDEYİZ"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Putin'in Türkiye, Azerbaycan ve Çin'in yanı sıra Kazakistan, Pakistan, Moğolistan liderleriyle 3 Temmuz'da ayrı ayrı görüşmeler yapacağı bilgisini bilgisini paylaştı. Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini hatırlatan Uşakov, Rus liderin uzun zamandır Türkiye'ye gelmeyi planladığını belirterek iki liderin bölgede son derece önemli iki aktör olduğunu vurguladı. Uşakov, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'ye uzun zamandır ziyaret planlanıyor. İki liderin bu konuyu ele alacağını düşünüyorum. Ayrıca, Türkiye'nin konumu dikkate alındığında, özellikle bölgede çok önemli rol oynayan ülkelerin liderlerin görüş alışverişinde bulunacağı pek çok konu olduğunu düşünüyorum. Türk tarafıyla sürekli diyalog halindeyiz, sürekli telefon aracılığıyla temaslar var. Geçen günlerde Putin, Türkiye Dışişleri Bakanı'nı kabul etti. Görüşmede, tüm önemli ve hassas konular ele alınacak."

Uşakov ayrıca Vladimir Putin'in 4 Temmuz'da İran'ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir ile de görüşme yapacağını aktardı. 

ABD'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var ABD'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

ŞİÖ ZİRVESİ

ŞİÖ Devlet Başkanları Konseyi 24. Zirvesi, örgütün dönem başkanı Kazakistan’ın ev sahipliğinde başkent Astana’da "ŞİÖ +" formatında yapılacak. Zirveye, 16 ülkenin devlet ve hükümet başkanları katılacak.

Üye ülkeler Kazakistan, Çin, Rusya, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, İran, Hindistan ve Pakistan’dan devlet ile hükümet başkanlarının katılacağı zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yer alacak. Zirveye gözlemci ve diyalog ortağı olarak Belarus, Moğolistan, Azerbaycan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkmenistan liderleri de iştirak edecek.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading