Yandex Metrica

Kripto para piyasası, ABD seçimlerine kilitlendi! Seçim sonuçları nasıl etkileyecek?

Kripto para piyasası, ABD seçimlerine kilitlendi! Seçim sonuçları nasıl etkileyecek?

ABD seçimleri, sadece siyasi ortamı değil, finansal piyasaları da derinden etkilemeye aday. Özellikle kripto para piyasası, bu süreçte ABD'deki başkanlık seçimlerine kilitlenmiş durumda. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi ve parasal genişleme politikaları, kripto para piyasalarında hareketlenmeye yol açarken, gözler kasım ayında yapılacak seçimlerin olası sonuçlarına çevrildi.

Dünya

20.09.2024, 12:50

Fed, politika faizini dört yıl aradan sonra ilk kez indirerek piyasalara sürpriz yaptı. 50 baz puanlık bir düşüşle faiz oranlarını %4,75-5 aralığına çeken Fed, yıl sonuna kadar faiz indirimlerinin toplamda 100 baz puanı bulacağını öngörüyor. Bu adım, enflasyon risklerini azaltırken işsizlik oranında artış beklentisini de beraberinde getiriyor.

Bu gelişmeler, kripto para piyasalarında olumlu bir karşılık buldu. Bitcoin, 63 bin dolar seviyesini aşarak önemli bir yükseliş kaydetti. Ethereum ise %5'i aşan bir artışla 2.500 dolar seviyesini geçti. Altcoin projeleri arasında %20'nin üzerinde değer kazananlar da oldu. Kripto piyasasının toplam değeri 2,2 trilyon dolara ulaştı.

Mısır'a giden tahıl gemisi Karadeniz'de vuruldu Mısır'a giden tahıl gemisi Karadeniz'de vuruldu Haberi Görüntüle

SEÇİM SONUÇLARI KRİPTO PARA PİYASASINI NASIL ETKİLEYECEK?

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eren Çaşkurlu, Fed'in faiz indiriminin ve parasal genişleme sürecinin, riskli varlıklar olarak kabul edilen kripto paralar için cazip bir ortam yarattığını belirtti. Özellikle Bitcoin gibi sabit arzlı varlıklar, enflasyonist risklere karşı güvenli liman olarak değerlendiriliyor. Çaşkurlu, kripto piyasalarında olumlu bir fiyatlama trendi olmasını beklerken, başkanlık seçimlerinin de piyasaya önemli bir etkisi olacağını vurguladı. Özellikle Donald Trump'ın kripto paralara yönelik olumlu tutumunun, piyasada beklentileri yükselttiğini belirtti.

Taylor Swift ABD seçimlerinde rengini belli etti! Hangi adayı destekleyeceğini açıkladı! Taylor Swift ABD seçimlerinde rengini belli etti! Hangi adayı destekleyeceğini... Haberi Görüntüle

TRUMP VE HARRIS'İN KRİPTO PARA PİYASASINA ETKİSİ

ABD başkanlık seçimleri öncesi iki adayın kripto para piyasasına yaklaşımları oldukça farklı. Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Batuhan Tufaner, Trump'ın parasal genişlemeyi destekleyen bir politika izlediğini ve kripto paralara olumlu yaklaştığını söyledi. Trump'ın başkanlık seçimlerinden zaferle çıkması durumunda kripto para piyasalarının pozitif yönde etkilenmesi bekleniyor. Öte yandan, Kamala Harris'in başkanlığı kazanması durumunda ise kripto piyasalarında bir duraksama yaşanabileceği öngörülüyor. Harris'in kripto para piyasasına ilişkin net bir tutumu olmamakla birlikte, piyasaya tamamen olumsuz bir yerden yaklaşmayacağı düşünülüyor.

ABD seçimleri, kripto piyasalarındaki dalgalanmaların ana nedeni olarak gösterilirken, yatırımcıların önümüzdeki dönemde dikkatlerini daha çok bu gelişmelere vereceği açıkça görülüyor. Seçim sonuçları kripto piyasasının gelecekteki yönünü belirlemede önemli bir rol oynayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading