Yandex Metrica

Krizi Türkiye çözecek! İngilizler dünyaya duyurdu: MİT o ülkede harekete geçti

Krizi Türkiye çözecek! İngilizler dünyaya duyurdu: MİT o ülkede harekete geçti

İngiltere merkezli Asharq Al-Awsat haber sitesinde yer alan haberde, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Arap ülkesinde büyük bir krizi çözmek için harekete geçtiği yazıldı. 

Dünya

09.09.2024, 11:56

Milli İstihbarat Başkanı İbrahim Kalın'ın Trablus'a sürpriz bir ziyaret yaptığını belirten İngiliz medyası, Türkiye'nin Libya'da derinleşen siyasi ve ekonomik krizi çözmek için harekete geçtiğini ifade etti. 

MİT Başkanı Kalın'ın Ulusal Birlik Başkanı Abdülhamid Dabaiba ve Libya Cumhurbaşkanlığı Konseyi yetkilileriyle görüşerek, ülkenin birlik ve istikrarının korunmasını sağlayacak kapsamlı bir ulusal diyalog sürecinin başlatılması gerektiğini vurguladığı ifade edildi.

Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını değiştirdi! Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını ... Haberi Görüntüle

KRİZİ TÜRKİYE ÇÖZECEK

Haberin devamında, Kalın'ın ziyareti, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi'nin Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya dosyasını ele almasının hemen ertesi günü gerçekleşti.

İngiliz basını "Türkiye ve Mısır, Libya’daki yabancı güçlerin çekilmesi ve başkanlık ile parlamento seçimlerinin düzenlenmesini sağlayacak bir çerçeve üzerinde uzlaştı" ifadelerini kullanarak habere, "Bu kritik görüşmelerin ardından Türkiye, Libya'daki siyasi bölünmeyi ortadan kaldırmak için doğrudan devreye girdi." diyerek devam etti. 

55 milyon dolarlık uçak düşürüldü!  R-73 füzesi gökyüzünde avladı! Filo ağır yaralı 55 milyon dolarlık uçak düşürüldü! R-73 füzesi gökyüzünde avladı! Filo... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN ORTADOĞU'DAKİ ETKİSİ

Öte yandan Asharq Al-Awsat, "Libya’da son dönemde siyasi gerilim, özellikle Türkiye'ye yakınlığıyla bilinen Libya Merkez Bankası Başkanı Sıddık Al-Kabir'in görevden alınması tartışması etrafında yoğunlaştı." yorumunu yaptı. 

Kalın, bu krizi yatıştırmaya yönelik adımlar atarken, Türkiye'nin Libya'daki stratejik rolünü yeniden pekiştirdi diyen İngiliz basını, "Kalın'ın ziyaretinde Gazze'deki son gelişmeler de gündeme gelirken, Türkiye’nin Ortadoğu’daki bölgesel etkisi masaya yatırıldı. Türk güvenlik kaynakları, görüşmelerin siyasi ve güvenlik iş birliğini artırmaya odaklandığını belirterek, bölgesel istikrarın korunması için ortak eylemin gerekliliğinin altını çizdi." dedi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading