Yandex Metrica

Kullan at casus paketi! Sabotaja hakim erkek adaylar dikkat: Avrupa'yı havaya uçuracak deneyimli ölüm makineleri aranıyor!

Kullan at casus paketi! Sabotaja hakim erkek adaylar dikkat: Avrupa'yı havaya uçuracak deneyimli ölüm makineleri aranıyor!

Rusya Batı'ya karşı sabotaj savaşını büyütüyor. İlk etapta grafitilerle şimdi ise kundaklama saldırılarıyla Avrupa'yı hedef alan Ruslar Telegram'da tek kullanımlık ajan ilanı verdi. 

Dünya

26.09.2024, 17:33

Alman istihbarat servisleri, Moskova'nın Avrupa'da tek kullanımlık casuslar için iş ilanı açtığını duyurdu. Alman istihbarat servislerinin üst düzey temsilcileri Wirtschafts Woche göre, Rus isitihbaratında birkaç aydır açıkça ölçülebilen yeni bir sistematik işe alım girişimi mevcut.

Kolera salgını can almaya devam ediyor! Ölenlerin sayısı 252'ye yükseldi Kolera salgını can almaya devam ediyor! Ölenlerin sayısı 252'ye yükseldi Haberi Görüntüle

TEK KULLANIMLIK CASUS İLANI

Özellikle Rusya dostu sosyal medya gruplarında açılan tek kullanımlık ajan ilanları dikkat çekiyor. Rusya anlaştığı kişilere ise kripto para birimleri üzerinden ödeme yapıyor. 

Bir Alman istihbarat görevlisi, "Bu, Rusya yanlısı duvar yazıları veya çevrimiçi paylaşımlarla başlayabilir ve askeri veya kritik altyapıya izinsiz giriş veya yerinde gözetleme yapılmasına yol açabilir" ifadelerini kullandı.

Son dakika... BM Güvenlik Konseyi Lübnan gündemiyle toplanıyor Son dakika... BM Güvenlik Konseyi Lübnan gündemiyle toplanıyor Haberi Görüntüle

RUSYA STRATEJİ DEĞİŞTİRDİ

Kremlin daha önce de benzer stratejiler kullanmıştı fakat yeni olan işe alım girişimlerinin boyutu. Alman yetkililer bunun arkasında bir strateji değişikliği olduğundan şüpheleniyor. 

Ukrayna'nın işgalinden sonra Rusya, federal hükümetin tanıdığı çok sayıda Rus ajanını ülkeden sınır dışı etmesi nedeniyle gizli servis faaliyetlerine yeniden başlamak zorunda kaldı.

Çift 'Ay' heyecanı: Dünya'nın bir süreliğine çift uydusu olacak Çift 'Ay' heyecanı: Dünya'nın bir süreliğine çift uydusu olacak Haberi Görüntüle

ÖDEMELER KRİPTO PARA İLE

Kremlin artık nitelik yerine niceliğe odaklanıyor: Bugün yetkililer Federal Cumhuriyet genelinde merkezi olmayan eylemlerde önemli bir artış kaydediyor ve bunu Rusya'nın işe alım kampanyalarına atfediyor. İlgili kişiler arasında, ülke çapındaki güvenlik yetkililerinin yoğun iş yüküne yol açan gerçek bir “olay spami”nden bahsediliyor. Ve Rusya doğrudan işin içinde olmasa bile baş şüpheli durumunda.

Olaya karışan bir kişi, "Eğer her yangının arkasında bir Rus amatör casusu olsaydı ve her şeyi kontrol etmek zorunda kalsaydık, artık işi hızla sürdüremez hale gelirdik" diyor. Aynı zamanda, bu tür eylemlerin Rus hükümeti açısından maliyeti son derece düşük kaldı. Şifrelenmiş kripto para birimleri sayesinde ödeme akışlarının takibi zorlaşıyor ve Kremlin de suçların sorumluluğunu inkar edebiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading