Yandex Metrica

Sitede Ara

Küresel alarm: Amerikan bombardıman uçakları Rusya'ya girmeye çalıştı

Küresel alarm: Amerikan bombardıman uçakları Rusya'ya girmeye çalıştı

Rusya Savunma Bakanlığı bugün, Rus MiG-29 ve MiG-31 savaş uçaklarının ABD В-52Н stratejik bombardıman uçaklarının Barents Denizi'ndeki devlet sınırını aşmasını engellediğini duyurdu.

Dünya

21.07.2024, 15:36

Rusya Savunma Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, "Rus savaş uçakları yaklaşırken, ABD stratejik bombardıman uçakları uçuş rotalarını ayarladı ve ardından Rusya Federasyonu'nun devlet sınırlarından uzaklaştı." dedi.

Öte yandan ABD'nin uzun menzilli füzelerini Almanya'ya taşıma planı Berlin hükümetini savaşın kucağına atabilir. Washington hükümetinin planı sonrası açıklamalarda bulunan Kremlin bunu savaş çağrısı olarak algılayacaklarını duyurdu.

Rusya'daki devlet medyası bunu Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov'a atıfta bulunarak bildirdi. Ryabkov'un, Almanya'ya uzun menzilli füze yerleştirme planının Rusya'nın güvenliğini tehlikeye atmayı amaçladığını söylediği aktarıldı. Açıklanan askeri tedbirlere ilişkin somut bir ayrıntı verilmedi.

Ryabkov, planlanan silah transferinin NATO ve ABD'nin Rusya'ya yönelik "gerginliği artırma rotasının" bir başka halkası olduğunu söyledi. Ryabkov, "Buna, sinirlerimizi veya duygularımızı göstermeden öncelikle askeri bir tepki vereceğiz." dedi.

Casus balina öldü! Rus ordusu tarafından eğitilmişti: Norveç açıklarında cansız bedenine ulaşıldı Casus balina öldü! Rus ordusu tarafından eğitilmişti: Norveç açıklarında cansız... Haberi Görüntüle

"NATO SAVAŞA TAMAMEN MÜDAHİL"

Rus hükümetinin sözcüsü Dmitry Peskov, NATO'nun planlanan hamlesini Rusya'ya yönelik "çok ciddi bir tehdit" olarak nitelendirdi. Peskov, ülkesinin Washington DC'deki NATO zirvesinin kararlarını ve sonuç bildirgesini "çok yakından analiz edeceğini" ve "NATO'yu kontrol altına almak için düşünceli, koordineli ve etkili önlemler alacağını" söyledi. NATO artık “Ukrayna konusundaki çatışmaya tamamen müdahil”. ifadelerini kullandı.

Almanya ve ABD daha önce yaptıkları ortak açıklamada, Soğuk Savaş'tan bu yana ilk kez ABD'nin uzun menzilli silahlarını Rusya'ya kadar uzanan Almanya'ya konuşlandıracaklarını açıklamıştı. Füzelerin konuşlandırılması, ABD'nin "Avrupa'nın entegre caydırıcılığı"na katkısı olarak hizmet etmelidir. Başlangıçta “geçici” olarak planlanan taşınmanın daha sonra “kalıcı” hale geleceği belirtildi.

2026 yılından itibaren, 2.000 kilometrenin üzerinde menzile sahip Tomahawk tipi seyir füzeleri, SM-6 uçaksavar füzeleri ve halihazırda geliştirilmekte olan hipersonik füzeler Almanya'da konuşlandırılacak. Avrupa'daki NATO müttefiklerine daha iyi koruma sağlamayı amaçlıyorlar.

Çasiv Yar düştü düşecek: Ruslar 50 bini aşkın askerle iki noktadan bastırıyor Çasiv Yar düştü düşecek: Ruslar 50 bini aşkın askerle iki... Haberi Görüntüle

ABD PROJEDEN GERİ ADIM ATMAYI DÜŞÜNMÜYOR

Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD), ABD planının aynı zamanda Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine de uzun menzilli füzeler sağlamaları yönünde bir çağrı olduğunu söyledi. Şu anda NATO zirvesi için Washington'da bulunan Pistorius, füzelerin yalnızca "dönüşümlü olarak" Almanya'ya gelmesi nedeniyle, "bu, ABD'nin bu tür uzak silahların geliştirilmesi ve tedariki için yatırım yapacağımız yönündeki beklentisine açıkça karşılık geliyor" dedi. , DC, Deutschlandfunk'ta. ABD füzelerinin geçici olarak konuşlandırılması "bize tam olarak ihtiyacımız olan zamanı verecek."

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

1

1

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading