Yandex Metrica

Kursk'ta neye uğradığını şaşıran Rusya Wagner'i devreye soktu: Paralı savaşçılar gölgeye ulaştı

Kursk'ta neye uğradığını şaşıran Rusya Wagner'i devreye soktu: Paralı savaşçılar gölgeye ulaştı

Kursk'ta Ukrayna ordusunun ani saldırısıyla şoke olan Rusya, bölgeye tahkimatı artırdı. Rusya Savunma Bakanlığı, Kursk'a ilave asker ve askeri araç sevk ederken Rus basını paralı asker grubu Wagner'in de Kursk'a gittiğini iddia etti.

Dünya

10.08.2024, 02:49

Ukrayna ordusu Rusya'nın güneyindeki Kursk bölgesine 6 Ağustos'ta tam kapsamlı bir saldırı başlatmış iki ordu arasındaki şiddetli çatışmalar yeniden alevlenmişti. Rusya'nın acil durum ilan ettiği bölgeye tahkimat yaptığı belirtiliyor. Rusya Savuma Bakanlığından yapılan açıklamada şiddetli çatışmaların sürdüğü Kursk'a ek asker ve askeri araç gönderildiği duyuruldu. Açıklamada konvoyda askerlerin yanı sıra tankların da bulunduğu ve ayrıca çok sayıda BM-21 Grad roketatar ve topun da bölgeye gömderildiği ifade edildi. Bu arada basında ve özellikle sosyal medyada paralı asker grubu Wagner'in de bölgeye gittiği iddia edildi. Bu iddiları doğrulayan açıklama ise Wagner'e yakınlığıyla bilinen  Razgruzka Wagnera adlı Telegram kanalından geldi. Kanalda yapılan açıklamada "Güçlerimiz Anavatan'ın yardımına gelmeye ve gelecek ilk çağrıda muharebe düzeninde konuşlanmaya hazırdır. Her zaman olduğu gibi." denildi.

MiG-29 yere çakıldı! Türkiye'yi tehdit etmişlerdi: Savaş uçaklarını gökyüzünde tutamadılar MiG-29 yere çakıldı! Türkiye'yi tehdit etmişlerdi: Savaş uçaklarını gökyüzünde tutamadılar Haberi Görüntüle

İTALYA'DAN UKRAYNA'YA TEPKİ

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda diğer Avrupa devletleri gibi kayıtsız şartsız Ukrayna'yı destekleyen İtalya'dan Ukrayna'nın Kursk saldırısına tepki geldi. İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, "Radio Anchio" isimli bir İtalyan radyo kanalına, Ukrayna'nın Kursk bölgesine yönelik saldırısını değerlendirdi. Crosetto, "Hiçbir ülke, başka bir ülkeyi işgal etmemeli ve bu durumda da bu çizgiyi korumalıyız. Amacımız, Rus saldırısının sona ermesi ve uluslararası hukuk kurallarının yeniden tesis edilmesi gerektiğini söylemektir, çatışmanın daha da şiddetlenmesini ve Rusya topraklarına yayılmasını görmek değil. Bu, Rusya'nın Ukrayna cephesinde daha da kötüleşmesine neden olacak ve dolayısıyla bir barış yolu için ön koşul olan ateşkes olasılığını giderek daha da uzaklaştıracak." dedi.

Gazze'de ateşkes görüşmelerinde sıcak gelişme! Heyet esir takası müzakereleri için Doha'ya gidiyor Gazze'de ateşkes görüşmelerinde sıcak gelişme! Heyet esir takası müzakereleri için... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Ulrayna ordusu, 6 Ağustos'ta Kursk'a kapsamlı bir saldırı başlatmış ve iki taraf arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Ukrayna'nın saldırısı sonucu 4 kişi yaşamını yitirirken 55 kişi de yaralanmıştı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Kursk'taki durumun federal acil seviyeye yükseltildiğini duyurmuştu. Rusya Savunma Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, Kursk’taki çatışmalarda Ukrayna ordusunun 945 askerini ve 102 zırhlı aracını kaybettiğini aktarmıştı.

Habere Tepki Ver

2

1

1

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading