Yandex Metrica

Sitede Ara

Kuzey cephesi yanıyor! Hizbullah'tan ABD'ye savaş telefonu: Bir sonraki aşamaya geçildi

Kuzey cephesi yanıyor! Hizbullah'tan ABD'ye savaş telefonu: Bir sonraki aşamaya geçildi

İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bir futbol sahasına düzenlenen roket saldırısında 11 kişi öldü 19 kişi de yaralandı. Söz konusu saldırıyı Hizbullah üstlenirken, Tel Aviv kanadı savaşta yeni bir aşamaya geçtiklerini resmen duyurdu, Hizbullah ise ABD'ye telefon açtı.

Dünya

28.07.2024, 17:53

İsrail jetleri Lübnan'ın güneyinde dört farklı yere saldırı düzenlediğini duyuran Hizbullah'a yakın El-Meyadin televizyonuna göre, saldırıya uğrayan yerler, Lübnan'ın güneyindeki Hiyam, Kfarkilla, Teyrharfa ve Sur şehri yakınlarında bulunan Burc El-Şimali isimli yerleşim birimi.

İran ile Avusturya arasında Hizbullah atışması: İki büyükelçi de Dışişleri Bakanlığına çağrıldı İran ile Avusturya arasında Hizbullah atışması: İki büyükelçi de Dışişleri... Haberi Görüntüle

HİZBULLAH ABD'Yİ ARADI

İsrail Ordusu, roketin Golan Tepeleri'ndeki Majdal Şems bölgesine düştüğünü duyurdu. İsrail Ordusu, saldırıdan Hizbullah'ı sorumlu tutarken, Hizbullah Sözcüsü Muhammed Afif "Majdal Şems saldırısıyla herhangi bir ilgimiz yok. Tüm suçlamalar yanlış" dedi.

Ancak saldırı haberleri duyulduğunda Hizbullah dört farklı saldırının sorumluluğunu zaten üstlenmişti. Buna Hermon Dağı eteklerinde bulunan Hermon Tugayı'nın karargahı da dahildi. K

arargah, patlamanın gerçekleştiği futbol sahasına üç kilometre mesafede. Roket saldırıları, Lübnan'da dört Hizbullah üyesinin öldüğü saldırının ardından geldi. ABD'yi ziyaretinde bulunan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu dönüşünü öne aldı.

İsrail Kanal 12 televizyonuna konuşan Dışişleri Bakanı Israel Katz "Topyekun bir savaşla karşı karşıyayız" dedi. İsrail Cumhurbaşkanı İzak Herzog da olayı "korkunç ve şoke edici bir facia" diye tanımlarken, "İsrail devleti vatandaşlarını ve egemenliğini sıkı bir şekilde savunacak" dedi.

İsrail ve ABD medyasında çıkan haberlerde Hizbullah'ın hem ABD'ye hem de Birleşmiş Milletler'e İsrail'in bir karşı saldırı yapması durumunda topyekün bir savaş çıkacağını bildirdiği yazıldı. 

Bu açıklamanın sebebi ise İsrail ordusundan yapılan bir duyuru. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail'in Kuzey'deki bir sonraki savaş aşamasına hazırlığının 'bir sonraki seviyeye' yükseltileceğini duyurdu ve şöyle dedi:

"Gazze'de savaşırken aynı anda Kuzey'deki bir sonraki savaş aşamasına hazırlığımızı önemli ölçüde artırıyoruz. Güçlü bir şekilde hareket edeceğiz"

Açıklamalarının devamında Halevi, roketin modelinin İran üretimi olan Falaq olduğunu hatırlattı ve hayatını kaybeden kişilerin ailelerine taziyede bulundu.

6. nesil savaş hayali suya düşebilir! Mikoyan-41 için şoke eden iddia: Çizim tahtasından hiç çıkmayabilir 6. nesil savaş hayali suya düşebilir! Mikoyan-41 için şoke eden... Haberi Görüntüle

ABD'DEN KINAMA

Bir Beyaz Saray yetkilisinin Amerikan medyasına yaptığı yazılı açıklamada, ABD yönetiminin, söz konusu saldırıyı kınadığı belirtildi.Saldırının "korkunç" şeklinde nitelendirildiği açıklamada, "Lübnan'daki Hizbullah dahil İran destekli tüm terör gruplarına karşı İsrail'in güvenliğine olan desteğimiz sarsılmaz." ifadesi kullanıldı.

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine yönelik saldırıda bir futbol sahasına roket isabet etmiş, aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişi hayatını kaybetmiş, 6'sı ağır 24 kişi yaralanmıştı.

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, saldırının, "durum değerlendirmesi ve eldeki istihbarat sonuçlarına göre" Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlendiği belirtilmişti.

Hizbullah Hareketi, Mecdel Şems'teki saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanlamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadesini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading