Kuzey Kore 2 ülkeyi ayağa kaldırdı: Tamamıyla kabul edilemez

Kuzey Kore 2 ülkeyi ayağa kaldırdı: Tamamıyla kabul edilemez

Kuzey Kore dur durak bilmiyor. Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi tarafında balistik füze denemesi yaptığını duyurdu. Bu olay sonrası peş peşe tepkiler geldi. Japonya Savunma Bakanlığı Kıdemli Bakan Yardımcısı İno Toşiro, yaptığı açıklamada, denemeyi "tamamıyla kabul edilemez" olarak açıkladı. Detaylar haberimizde.

Dünya

23.01.2024, 20:36

Kuzey Kore dur durak bilmiyor. Yaptığı balistik füze denemelerine bir yenisini daha ekledi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore tarafından yapılan balistik füze denemesinin, kuzeybatıdaki Tongchang-ri bölgesinden yerel saatle 11.05'te yapıldığını duyurdu.

Yapılan açıklama doğrultusunda, "Ordumuz, izleme ve teyakkuz hazırlığını güçlendirirken, ABD ile yakın işbirliği içinde pozisyonunu sürdürüyor" kaydedildi.

''TAMAMIYLA KABUL EDİLEMEZ''

Japonya, azami 50 kilometre irtifaya ulaşan balistik füzenin, havada 800 kilometre yol alarak Japon Denizi'ne düştüğünü açıkladı.

Japonya Savunma Bakanlığı Kıdemli Bakan Yardımcısı İno Toşiro, yaptığı açıklamada, denemeyi "tamamıyla kabul edilemez" olarak niteledi.

Tokyo hükümeti, füzenin, Japon ulusal münhasır bölgesi dışına düştüğünü ve bölgedeki hava ve deniz unsurlarında hasar oluşmadığını bildirdi.

Denemenin, Güney Kore ile ABD ordularının hafta başında başlattığı ve 23 Mart'a kadar sürecek "Özgürlük Kalkanı" tatbikatı esnasında yapılması dikkati çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading