Kuzey Kore lideri Kim’in kız kardeşinden Güney Kore'ye açık tehdit: Sonu felaket olur

Kuzey Kore lideri Kim’in kız kardeşinden Güney Kore'ye açık tehdit: Sonu felaket olur

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un kız kardeşi Kim Yo-Jong, Güney Kore'nin Kuzey Kore semalarına insansız hava aracı göndermesi durumunda bunun "korkunç bir felakete" yol açacağını belirterek sert bir misilleme tehdidinde bulundu.

Dünya

13.10.2024, 11:29

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un kız kardeşi ve Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yo-Jong, Güney Kore’nin Kuzey Kore semalarına insansız hava araçları göndermesine sert tepki gösterdi. Yayınladığı yazılı açıklamada, Güney Kore’nin Pyongyang üzerinde propaganda broşürleri bıraktığını iddia eden Kim, bu durumu "siyasi amaçlı ağır bir provokasyon" ve "egemenlik ihlali" olarak nitelendirdi. Kim, asıl vahim olanın bu broşürlerin insansız hava araçlarıyla bırakılması olduğunu belirterek Güney Kore’yi ciddi sonuçlar doğuracak bir karşılıkla uyardı.

Atom bombası patlattılar, depreme yol açtı! İşte gündeme bomba gibi düşen İran iddiası... Atom bombası patlattılar, depreme yol açtı! İşte gündeme bomba gibi... Haberi Görüntüle

KASITLI PROVOKASYON VE İHLAL

Kim Yo-Jong, olayın Güney Kore'nin kasıtlı bir provokasyonu olduğunu vurguladı. Güney Kore’nin hava sahasını ihlal ettiğini ifade eden Kim, Seul yönetiminin bu provokasyonu inkar etmeye çalıştığını, ancak bunun suç ortaklığı anlamına geldiğini dile getirdi. "Güney Kore Milli Savunma Bakanı, olayı doğrulayamama bahanesiyle belirsiz bir tavır sergilemiştir." diyen Kim, bu tutumun Seul’ün suçluluğunu açıkça ortaya koyduğunu savundu.

İsrail'in Lübnan'a saldırıların dünya ülkelerinden tepki: Lübnan'ın yeni bir Gazze olmasına karşıyız! İsrail'in Lübnan'a saldırıların dünya ülkelerinden tepki: Lübnan'ın yeni bir Gazze... Haberi Görüntüle

MİSİLEME TEHDİDİ

Güney Kore'nin sürekli olarak Kuzey Kore'den gönderilen propaganda balonlarından şikayet ettiğini hatırlatan Kim Yo-Jong, Güney Kore'den Kuzey Kore semalarına sızan insansız hava araçlarının bir daha görülmesi durumunda güçlü bir misilleme yapılacağı konusunda uyardı. "Bir sonraki provokasyonun bedeli ağır olacaktır." diyen Kim, Seul yönetimine bu durumu ciddiye almasını tavsiye etti.

Sırada kim var? İsrail'den 'domino etkisi' videosu: Taşların üzerindeki isimler merak konusu oldu! Sırada kim var? İsrail'den 'domino etkisi' videosu: Taşların üzerindeki isimler... Haberi Görüntüle

SALDIRI TEHDİDİ: "BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

Kim Yo-Jong, Güney Kore'nin Kuzey Kore'nin egemenliğini ihlal etmesinin sonuçlarının ağır olacağını belirtti. "Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’nın da açıkladığı gibi, Seul'ü ve askeri gücünü yok etmeye yönelik bir saldırının zamanı tamamen bizim elimizde." ifadelerini kullandı. Son olarak, Güney Kore’ye ait insansız hava araçlarının Pyongyang üzerinde bir kez daha tespit edilmesi durumunda, bunun kesinlikle felaketle sonuçlanacağı uyarısında bulundu. "Böyle bir olayın yaşanmamasını umut ediyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Terör devleti İsrail'den yeni suikast! Hizbullah'ın kritik bir ismi daha hayatını kaybetti Terör devleti İsrail'den yeni suikast! Hizbullah'ın kritik bir ismi daha... Haberi Görüntüle

KUZEY KORE'DEN SUÇLAMA

Kuzey Kore, Güney Kore’nin insansız hava araçlarıyla propaganda broşürleri taşıdığını iddia etmiş, Güney Kore Savunma Bakanlığı ise önce bu iddiaları reddetmiş, ardından Kuzey Kore karşıtı sivil toplum örgütlerinin sorumlu olabileceğini belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading