Kuzey Kore’den işgalci İsrail'e sert tepki: Savaş suçu ve ahlaksızlık!

Kuzey Kore’den işgalci İsrail'e sert tepki: Savaş suçu ve ahlaksızlık!

Çocuk, kadın, yaşlı demeden masum sivillerin canına kıyan ve Oertadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a saldırmasına bir tepki de Kuzey Kore’den geldi. İsrail’in Lübnan’a saldırarak çok sayıda sivili öldürmesini kınayan Kuzey Kore, Tel Aviv'in eylemini “Acımasız bir savaş suçu ve ahlaksızlık” olarak niteledi. 

Dünya

01.10.2024, 13:02

Aylardır Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, bu kez Lübnan'ı kan gölüne çevirdi. Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarını kulağını tıkayan İsrail'in gözünü kan bürüdü. Lübnan’ın Laylaki, al-Marija, Harert Hreik ve Burj al-Barahneh bölgelerine yönelik hava saldırıları sürerken, Orta Doğu’daki gerilimi yeni boyuta taşıyacak dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Başbakan Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu Hizbullah hedeflerine karşı "Güney Lübnan'da hedefli ve sınırları belirlenmiş bir kara operasyonu" başlattığını açıkladı. Operasyonun sınıra yakın bazı köylerde devam ettiği belirtilen açıklamada, kara birliklerinin İsrail savaş uçakları tarafından desteklendiği aktarıldı.

Rusya'dan Zaporijya'ya saldırı: 1'i çocuk 17 kişi yaralandı! Rusya'dan Zaporijya'ya saldırı: 1'i çocuk 17 kişi yaralandı! Haberi Görüntüle

SON 24 SAATTE ÖLÜ VE YARALI SAYISI

Son 24 saatte düzenlenen İsrail saldırılarında ülke genelinde en az 95 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 172 kişinin yaralandığı belirtilirken, saldırıların Güney Lübnan'daki kasaba ve köyler, Nabatieh, Bekaa, Baalbek-Hermel ve başkent Beyrut'u hedef aldığı açıklandı.

K-27'nin gizemi! 42 yıl önce batan nükleer denizaltı mercek altında: Karadeniz'de yeni radyasyon riski K-27'nin gizemi! 42 yıl önce batan nükleer denizaltı mercek altında:... Haberi Görüntüle

''SAVAŞ SUÇU VE AHLAKSIZLIK''

Çocuk, kadın, yaşlı demeden masum sivillerin canına kıyan ve Oertadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a saldırmasına bir tepki de Kuzey Kore’den geldi. Adı açıklanmayan bir Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“İsrail’in meşru müdafaa hakkı ve güvenlikten bahsederek katliam, terörizm ve suikastlara başvurduğu. İsrail’in vahşeti ve utanmazlığı uluslararası toplumda büyük bir nefret ve kızgınlık uyandırmaktadır. İsrail'in askeri saldırı ve terör eylemleri gerçekleştirmesi ve çok sayıda sivili öldürmesi acımasız bir savaş suçu ve ahlaksızlıktır.”

ABD Başkan Adayı Kamala Harris tarafını belli etti: Her zaman İsrail'i desteleyeceğim ABD Başkan Adayı Kamala Harris tarafını belli etti: Her zaman... Haberi Görüntüle

"İSRAİL VE ABD, ARAP HALKLARININ ORTAK DÜŞMANIDIR"

İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan dahil Arap halklarının bağımsızlığına kastettiği hatırlatılan açıklamanın devamında, “İsrail ve onu yönlendiren ABD, bölgesel barış ve istikrarın kanser benzeri oluşumları ve Arap halklarının ortak düşmanıdır.” denildi.

Ortadoğu'da kalıcı barış için Filistin halkının bağımsız bir devlet kurma hakkının garanti altına alınması ve İsrail'in Arap ülkelerine yönelik düşmanca eylemlerine son vermesi gerektiği vurgulandı.

Masum sivillere yönelik geniş çaplı katliamını tüm Ortadoğu'ya yayan İsrail ve onu himaye eden ABD'nin örgütsel terör eylemleri şiddetle kınandı.

Açıklamanın sonunda "Egemenlik, varoluş hakkı ve toprak bütünlüğünü savunma mücadelesinde her zaman Arap halkı ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading