Kuzey Koreliler Karadeniz'e geliyor! Ruslar için harp edecekler

Kuzey Koreliler Karadeniz'e geliyor! Ruslar için harp edecekler

2.5 yıldır Karadeniz'de devam eden Ukrayna savaşında ağır kayıplar alan Ruslara takviye birlik Kuzey Kore'den geliyor. Uzun süredir Kore'den gelen birliklerin Rus cephesinde savaştığı iddia ediliyordu. Konuya ilişkin açıklama yapan Güney Kore Lideri, "Rusya ve Kuzey Kore, askeri bir ittifaka benzeyen bir anlaşmaya imza attıktan sonra, cepheye asker gönderilmesi ihtimali çok arttı." dedi.

Dünya

11.10.2024, 15:04

Kuzey Koreli askerler iddiasını geçtiğimiz hafta ortaya atan Interfax-Ukrayna ve KyivPost, Ukrayna istihbaratına dayandırdıkları haberlerinde, 3 Ekim'de Rus işgalindeki Donbas'ta Kuzey Kore ordusu mensubu altı askerin öldürüldüğünü, üçünün de yaralandığını açıklamıştı.

Ukrayna merkezli haber sitelerine göre olay,  bir askeri eğitim alanına Ukrayna'nın füze saldırısı sonucu gerçekleşti. Kaynaklara göre Kuzey Koreli askerler söz konusu bölgede Rus ordusundan askerlerle "deneyim paylaşımı" için bulunuyordu.

Piranha IIIC ve Spike füzeleri o ülkeye konuşlandırıyor! NATO'da hareketlilik var! Piranha IIIC ve Spike füzeleri o ülkeye konuşlandırıyor! NATO'da hareketlilik... Haberi Görüntüle

GÜNEY KORE İDDİALARI GÜÇLENDİRDİ

Peki Ukrayna basınındaki iddialar ne derece doğru? Hatırlanacağı üzere Ukrayna istihbaratı geçen yıl, mühendislerin de bulunduğu küçük bir askeri grubun Kuzey Kore'den bölgeye geldiğini bildirmişti. Rusya bu iddialara yanıt vermemişti.

Tarihler 8 Ekim'i gösterdiğinde ise Güney Kore Savunma Bakanı Kim Yong-hyun, Kuzey Kore'nin Rusya'ya yardım etmek üzere Ukrayna'ya "yüksek ihtimalle" asker göndermiş olabileceğini belirtmişti. 

Öldürülen Kuzey Kore askerlerine ilişkin ise Kim Yong-hyun, "Donbas'taki iddialar muhtemelen doğru" ifadelerini kullanmuştı.

Sözlerine devam eden Güney Kore Savunma Bakanı, "Rusya ve Kuzey Kore, askeri bir ittifaka benzeyen bir anlaşmaya imza attıktan sonra, cepheye asker gönderilmesi ihtimali çok arttı." demişti.

Yıllarca gizli tutulmuştu: Gizemli mezar odası açıldı: İçinden çıkanlara şok olacaksınız Yıllarca gizli tutulmuştu: Gizemli mezar odası açıldı: İçinden çıkanlara şok... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE ARASINDA İŞ BİRLİĞİ ARTIYOR

Uzun zamandır birbirine yakın olan iki ülkedeki ilişkiler Haziran ayında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Rus lider Vladimir Putin arasında imzalanan stratejik ortaklık anlaşması ile en üst seviyeye çıktı.

Eylül 2023'de Putin, Rusya'da Kim Jong-un ile bir araya geldiği sırada, söz konusu iddiaların "bütünüyle saçmalık" olduğunu savunmuştu. Bu yılın Haziran ayındaki anlaşmayı imzaladıklarında ise Putin, Kuzey Koreli askerlerin Ukrayna'da konuşlandırılma ihtimaliyle, "Biz kimseden bunu istemedik, kimse de bize bunu teklif etmedi." demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading