Yandex Metrica

Kuzeyde gerilim tırmandıkça tırmanıyor: Ukrayna'daki karargah toplantısından Rusya'ya misilleme çıktı

Kuzeyde gerilim tırmandıkça tırmanıyor: Ukrayna'daki karargah toplantısından Rusya'ya misilleme çıktı

Ukrayna, Rusya'nın yoğun saldırısına cevap vermeye hazılanıyor. Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'nın füze saldırısına cevap vereceklerini ve bugün gerçekleştirdikleri saldırılarda çok sayıda esir aldıklarını bildirdi.

Dünya

26.08.2024, 23:14

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Özelliklşe Ukrayna'nın Rusya toprağı Kursk'a girmesi ve burada ilerlemesi çatışmaların daha da artmasına neden oldu. İki ülke de yaptıkları saldırılarla alınacak yeni esirlerle olası esir değişiminde avantajlı bir konuma gelmek istiyor. 

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik düzenlediği ve enerji altyapısını hedef aldığı saldırı için Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, kurmaylarıyla bir toplantı yaptı. Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy ile görüşen Zelenski, "(Rusya'nın) Füze saldırısının püskürtülmesi, Rusya'ya vereceğimiz yanıtı - buna hazırlanıyoruz, F-16 uçaklarının kullanılması ve Kursk bölgesindeki operasyon konularını ele aldık. (Kursk'ta) Belirlenen bölgelerde tam da Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu şekilde eylemlerimizi sürdürüyoruz. Bugün (topraklar üzerinde) daha fazla kontrol sağladık, esir değişim fonu yenilendi." ifadelerini kullandı.

Mars yolcusu kalmasın! Elon Musk hazırlıkları tamamladı! Mürettebatsız Starship uçuşları başlıyor! Mars yolcusu kalmasın! Elon Musk hazırlıkları tamamladı! Mürettebatsız Starship uçuşları... Haberi Görüntüle

"ÖNEMLİ KARARLAR ALDIK"

Daha sonra Sırskiy ile Başkomutanlık Karargahı toplantısında yeniden görüşen Zelenski, Pokrovsk'un savunması dahil operasyonel durum hakkında rapor aldığını belirtti. Buna dair de bir açıklama yapan Zelenski, enerji siteminin mevcut durumu hakında bilgi aldığını, çalışmaların gece gündüz devam edeceğini ve bu konuyla ilgili önemli kararlar aldıklarını belirtti. Zelenski ayrıca bugün Rusya'nın, Ukrayna'ya düzenlediği saldırıda en az 127 füze ve 109 İHA kullandığı bilgisini paylaştı.

Zelenski sözleirni şöyle tamamladı: "Uygun kararlar alındı. Tesislerde saldırı sonuçlarını ortadan kaldırma, onarım ve mayın temizleme çalışmaları devam ediyor. Bazı yerlerde, terörist devlet misket bombalarıyla tesislere saldırdı. Elektrik mühendisleri onarım çalışmalarına başlamadan önce bomba uzmanları çalışmalar yapmalı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading