Yandex Metrica

Sitede Ara

Latin Amerika ülkesinde akaryakıt krizi! 69 uçuş iptal edildi

Latin Amerika ülkesinde akaryakıt krizi! 69 uçuş iptal edildi

Güney Amerika ülkesi Kolombiya'nın yakıt tedariki sorunu nedeniyle başı dertte. Yakıt sağlanamayacağı endişesiyle 69 uçuşun iptal edildiği bildirildi. Sorunun çözülmemesi durumunda 108 uçuşun daha iptal edileceği açıklandı.  

Dünya

27.08.2024, 01:46

Latin Amerika ülkelerinden Kolombiya'da baş gösteren akaryakıt krizi havayolu şirketlerini vurdu. Çok sayıda uçuş iptal edilirken 100'ü aşkın uçuşun daha iptal edilmesi bekleniyor.  

Konuya ilişkin Kolombiya basınında yer alan haberlere göre, ülkede yakıt tedariki sorunu nedeniyle bazı hava yolu şirketleri planlanan uçuşları iptal etti. Hava yolu şirketi Avianca, yakıt krizini gerekçe göstererek, 4'ü uluslararası olmak üzere 69 uçuşun iptal edildiğini duyurdu.

Bazı uçuşlarını iptal eden Avianca'nın akaryakıt sorununun çözülmemesi durumunda yarın 108 uçuşunu daha iptal edebileceği aktarıldı.

ABD'de katliam 'geliyorum' demiş! FBI katili sorgulayıp geri bırakmış ABD'de katliam 'geliyorum' demiş! FBI katili sorgulayıp geri bırakmış Haberi Görüntüle

LATAM DA 36 UÇUŞU İPTAL EDECEK

Bir diğer hava yolu firması Latam da aynı gerekçeyle yarından itibaren 36 uçuşunu iptal edeceğini açıkladı.

Avianca ve Latam'dan yapılan açıklamalarda, müşterilerin talepleri doğrultusunda 1 yıla kadar ücretsiz bilet değişikliği ya da ücret iadesinin eksiksiz sağlanacağı bilgisi verildi.

Senegal'in Türkiye'deki şerefi! MSÜ'den mezun olan Nogaye Beye ülkesinde gururlandırıldı Senegal'in Türkiye'deki şerefi! MSÜ'den mezun olan Nogaye Beye ülkesinde gururlandırıldı Haberi Görüntüle

ULAŞTIRMA BAKANI: BUNLAR ÖNLEYİCİ TEDBİRLERDİR

Ulaştırma Bakanı Maria Costanza Garcia, yaptığı açıklamada, yakıt tedariki sorununa ilişkin "Tedarik zincirinin nasıl işlediğini ve operasyonların nasıl yürütüldüğünü gözden geçiriyoruz. Bazı hava yolu şirketlerinin uçuşlardaki esnekliği korumak amacıyla bu hafta bilet satmama kararı aldıklarını öğrendik. Bunlar önleyici tedbirlerdir." denildi.

Ankara-Washington hattında pazarlık: Fetullah Gülen'i ver, papaz Brunson'ı al! Ankara-Washington hattında pazarlık: Fetullah Gülen'i ver, papaz Brunson'ı al! Haberi Görüntüle

YÖNETMELİĞE AYKIRI

Garcia, X hesabından yaptığı paylaşımda da uçuşların iptal edilmesinin Kolombiya Havacılık Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu, sürecin araştırılması için talimat verdiğini bildirdi.

El Colombiano internet sitesinde yer alan haberde ise dağıtıcıların ülke genelinde sevkiyatlarını sınırlama kararı alması sebebiyle hava yolu şirketlerinin uçuş iptallerine gittiği aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading