Yandex Metrica

Lazer denizaltıları Starlink uydularını yok edebilir! Elon Musk'a Çin işkencesi!

Lazer denizaltıları Starlink uydularını yok edebilir! Elon Musk'a Çin işkencesi!

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Elon Musk'a Çin tehdidi geldi. Elon Musk'ın Starlink uydularına ilişkin Çin'de yapılan bir araştırma, Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) lazerle donatılmış denizaltılarının, ülkenin güvenliği risk altındaysa bu uyduları yok edebileceğini iddia etti.

Dünya

22.07.2024, 15:11

Elon Musk'ın Starlink'i, gezegenin en ücra köşesine internet sağlama planıyla Dünya'nın üzerindeki boş alanı uydularıyla kaplıyor. Ancak Çin'de yapılan bir araştırma, Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) lazerle donatılmış denizaltılarının, ülkenin güvenliği risk altındaysa bu uyduları yok edebileceğini iddia etti. 

South China Morning Post'a (SCMP) göre, araştırma PLA bilim insanları tarafından yürütüldü. Ayrıca, bu tür denizaltıların çok sayıda üretileceği ve Çin'e yönelik askeri tehditlere karşı koymak için çeşitli okyanuslara konuşlandırılacağı belirtildi.

Çalışmada ayrıca, su altı araçlarının, geri çekilebilir bir "optoelektronik direk" ile su altında kalarak hedefe ateş edebilme kabiliyetine sahip olacağı belirtildi.

Fransa'da kırmızı alarm! Beth Yaacov sinagogu ateşe verildi Fransa'da kırmızı alarm! Beth Yaacov sinagogu ateşe verildi Haberi Görüntüle

GİZLİLİK SORUNLARI VAR

SCMP raporuna göre, Denizaltı Akademisi profesörü Wang Dan'ın araştırması geçen ay Çince Command Control & Simulation dergisinde yayımlandı.

Tüm proje, saldırı araçlarının (veya denizaltıların) yerini gizlemek için planlandı. Şu anda füze fırlatmalarına genellikle saldırı aracının yerini ortaya çıkarabilen uzun duman izleri eşlik ediyor. Ekip bunun çok riskli olduğunu söyledi.

SCMP, çalışmada Bayan Wang ve meslektaşlarının "Şu anda uydu karşıtı operasyonların birincil aracı yerden havaya füzelere dayanıyor, ancak bu yaklaşımın özellikle gizlilik açısından bazı sorunları var" dediğini aktardı.

Ekip ayrıca, "Starlink programı tarafından fırlatılan uyduları örnek olarak ele alırsak, bunlar çok sayıda, yoğun bir şekilde paketlenmiş ve küçük boyutludur, bu da uydu ağını son derece dayanıklı hale getirir. Önemli sayıda uydu yok olsa bile, onları değiştirecek yedekler vardır. Bu nedenle, bu tür uydulara saldırmak için füzeler kullanmak son derece verimsizdir," dedi.

Son dakika... Telegram'ın kurucusu Pavel Durov Fransa'da gözaltına alındı Son dakika... Telegram'ın kurucusu Pavel Durov Fransa'da gözaltına alındı Haberi Görüntüle

LAZER SİLAHLARI BU SORUNU ÇÖZEBİLİR

Çalışma belgesinde ayrıca, "Denizaltı tabanlı lazer silahları bu sorunları çözebilir" ifadesine yer verildi.

Daha sonra Starlink benzeri uydulara saldırı için adım adım bir rehber sunuldu. Çalışmada ayrıca, "Öncelikle, lazer silahlarıyla donatılmış bir veya birkaç denizaltı, operasyonun gerçekleştirileceği deniz alanına konuşlandırılır. Komuta talimatlarına göre hedef deniz alanına girerler ve uyduların saldırı menzillerine girmesini beklerler. Lazer silahının kaldırılacağı zaman, daha önce edinilen uydunun havadaki zamanına göre belirlenir" ifadelerini kullandı.

Araştırmacılar ayrıca, "Uydu saldırıya açık menzile girdiğinde, lazer silahı kaldırılır. Denizaltının tespit ekipmanının sınırlamaları nedeniyle, denizaltının uyduya saldırması için uydu konum rehberliği sağlamak üzere başka kuvvetler gereklidir. Saldırı tamamlandıktan sonra, denizaltı suya dalıp bir sonraki görevi bekleyebilir veya ana limana geri dönebilir" ifadelerini kullandı.

Astronom Jonathan McDowell'ın kendi web sitesinden takımyıldızları takip etmesine göre, Haziran 2024 itibarıyla yörüngede 6.219 Starlink uydusu bulunuyor ve bunların 6.146'sı çalışıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading