Yandex Metrica

Leblebi gibi mühimmat üretecek! 850 milyon dolarlık füze fabrikası kuruluyor

Leblebi gibi mühimmat üretecek! 850 milyon dolarlık füze fabrikası kuruluyor

Güney Yarımkürede yer alan kıta ülkesi Avustralya'dan dev savunma sanayi adımı geldi. Kongsberg, Avustralya’da yeni bir füze üretim tesisi kuracak. 850 milyon dolarlık bu yatırım ile leblebi gibi mühimmat üretilecek.

Dünya

29.08.2024, 14:51

Norveç ve Avustralya merkezli Kongsberg, Güney Yarımkürede yeni bir füze üretim tesisi kuracak. Kongsberg, bu yatırım ile yerel mühimmat üretimini artırmayı ve bu süreçte diğer küresel mühimmat üreticileriyle rekabet etmeyi hedefliyor. 

850 milyon dolarlık dev fabrikanın inşası yıl sonundan önce başlayacak ve Deniz Saldırı Füzeleri (NSM) ile Ortak Saldırı Füzeleri (JSM) üretimi yapacak.

Apple Türkiye fiyatlarına zam geliyor! İphone 16 ile birlikte kur farklı ekleniyor! Apple Türkiye fiyatlarına zam geliyor! İphone 16 ile birlikte kur... Haberi Görüntüle

850 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPILACAK

Avustralya hükümeti projeye 850 milyon Avustralya doları (yaklaşık 578 milyon ABD doları) yatırım yapacak. Kongsberg’in Avustralya’daki yeni fabrikası, Newcastle, New South Wales’teki havalimanı bölgesinde yer alacak ve 100 kişiyi istihdam edecek. 

Fabrikanın inşası yaklaşık 18 ay sürecek ve 2026’nın ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Üretim ise 2027’de başlayacak ve 2028 yılı sonuna kadar tam kapasiteye ulaşacak.

Milyonlar sokaklara dökülmüştü! O ülkede acı bilanço: 625 kişi öldü, 18 bin kişi yaralandı Milyonlar sokaklara dökülmüştü! O ülkede acı bilanço: 625 kişi öldü,... Haberi Görüntüle

ÖNCELİK YEREL ENVANTER

Kongsberg Defence & Aerospace Başkanı Eirik Lie, bu genişlemenin uluslararası alanda artan saldırı füzelerine olan talep nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Yeni tesisin, öncelikli olarak Avustralya kuvvetlerine silah üretmesi planlanıyor; ancak ilerleyen dönemde bölgedeki diğer müşterilere de hizmet vermesi bekleniyor.

Avustralya Hava Kuvvetleri JSM füzelerini henüz sipariş etmemiş olsa da, hükümetin bu silahları F-35A savaş uçaklarına entegre etme seçeneklerini değerlendirdiği belirtiliyor. NSM füzeleri ise, Avustralya’nın Anzac sınıfı fırkateynler ve Hobart sınıfı muhriplerinde Harpoon füzelerinin yerini alacak.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading