Yandex Metrica

Libya'nın doğusundaki hükümetten petrol kararı! Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'den tepki

Libya'nın doğusundaki hükümetten petrol kararı! Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'den tepki

Libya'nın doğusundaki hükümet aldığı petrol kararıyla tepkileri üzerine çekti. Temsilciler Meclisi tarafından atanan hükümet, Merkez Bankası krizini gerekçe göstererek petrol üretimini ve ihracatını durdurma kararı aldığını duyurdu.

Dünya

27.08.2024, 01:13

Libya'da Temsilciler Meclisi tarafından atanan hükümetin Başbakanı Usame Hammad, Merkez Bankası konusunda yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle petrol üretiminin ve ihracatının durdulması yönünde karar aldıklarını bildirdi. Hammad, Merkez Bankası krizi konusunda Başkanlık Konseyi'ni suçlayarak konseyin ülkedeki en önemli finans kurumunu yasa dışı şekilde kontrol etmeyi hedeflediğini öne sürdü.

Merkez Bankası'na yapılan müdahalenin ülkedeki tüm mali işlemlerin durmasına neden olduğunu iddia eden Hammad, Merkez Bankasında yaşananlar nedeniyle tüm petrol sahaları, limanlar ve kurumlarda "mücbir sebep" ilan ettiğini ve bir sonraki duyuruya kadar petrol üretim ve ihracatının durdurulması kararı alındığını açıkladı.

Soykırımcılar Ayşenur Ezgi Eygi'yi katletmişti! ABD'den şehit olan Türk kızı için flaş talep Soykırımcılar Ayşenur Ezgi Eygi'yi katletmişti! ABD'den şehit olan Türk kızı... Haberi Görüntüle

BAŞBAKAN DİBEYBE'DEN TEPKİ

Karara kaşı çıkan Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ise Petrol ve Doğalgaz Bakanı Halife Abdussadık ile bir araya geldi. Petrol sahalarının durumunun izlenmesi ve bunların sahte bahanelerle kapatılmasına izin verilemmesi gerektiğini savunan Dibeybe, petrol ve doğal gazda verimliliği artırmaya yönelik onaylanmış planın hayata geçirilmesi sürecinin sıkı takip edilmesini istedi.

Rafale yerine Su-30SM! Kardeş ülkeden Fransa'ya tarihi çalım: Savaş uçakları filoya dahil oldu Rafale yerine Su-30SM! Kardeş ülkeden Fransa'ya tarihi çalım: Savaş uçakları... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI KRİZİ

Libya Merkez Bankası, Bilgi Teknolojileri Müdürü Musab Muslim'in kaçırılması nedeniyle tüm işlemleri askıya almıştı. Libya Başkanlık Konseyi, 18 Ağustos'ta yaptığı yazılı açıklamada, Libya Merkez Bankasına yeni başkan seçilmesi ve yeni yönetim kurulu oluşturulmasına ilişkin kararın yürürlüğe konmasına oy birliğiyle karar verildiğini duyurmuş, açıklamada kararın ülkede mali ve ekonomik istikrarın sağlanması, Merkez Bankasının görevlerini verimli ve etkili bir şekilde yerine getirmesi ve finansal hizmetlerin sürekliliğinin sağlanması için alındığı vurgulanmıştı. Temsilciler Meclisi ise 19 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Libya Başkanlık Konseyinin aldığı kararı reddettiğini duyurmuştu.

Libya 2014 yılından bu yana iki farklı hükümet tarafından yönetiliyor. Ülkenin doğusunu kontrol altında tutan Bingazi yönetimi ve uluslararası olarak kabul edilen Trablus hükümeti arasında fikir ayrılıkları yaşanıyor.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading