Yandex Metrica

Lübnan harekete geçti! İsrail terörü BMGK'ya taşınıyor

Lübnan harekete geçti! İsrail terörü BMGK'ya taşınıyor

Lübnan'ın, salı ve çarşamba günleri çağrı cihazları ve telsizlerde meydana gelen patlamalarla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) şikayette bulunmaya hazırlandığı bildirildi.  

Dünya

20.09.2024, 00:58

Terör devleti İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizlerle gerçekleştirdiği saldırının ardından harekete geçen Lübnan, İsrail'in saldırılarını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıyacak. 

Lübnan, söz konusu saldırıların ardından BM düzeyinde harekete geçmeye karar verdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Abdallah Buhabib, "İsrail'in masum Lübnan halkına karşı işlediği savaş suçu mahiyetindeki siber terör saldırısıyla ilgili olarak Lübnan'ın BM Daimi Temsilciliğine, BMGK'ya şikayette bulunma" talimatı verdi.

26 adet Rafale-M jeti için sipariş verildi! Teslimat bu yıl sonuna kadar yapılacak: Büyük savaşa hazırlık! 26 adet Rafale-M jeti için sipariş verildi! Teslimat bu yıl... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DA ÇAĞRI CİHAZLARI VE TELSİZLERİN PATLATILMASI

Lübnan'da 17 Eylül'de, Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Patlamalarda ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralandı.

Ülkede 18 Eylül'de çok sayıda telsizin patlatılması sonucu da 25 kişi öldü, 608'den fazla kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail’i sorumlu tutarken İsrail’den konuyla ilgili henüz açıklama gelmedi. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading