Yandex Metrica

Lübnan sınır hattında tansiyon yüksek: İsrail Hizbullah’ın yeni bir 7 Ekim planladığını iddia etti!

Lübnan sınır hattında tansiyon yüksek: İsrail Hizbullah’ın yeni bir 7 Ekim planladığını iddia etti!

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazı ve telsizleri patlatarak düzenlediği saldırılar sonrası Mavi Hat'ta tansiyon oldukça yüksek. Lübnan'a 7 Ekim'den bu yana en yoğun bombardımanlarından birini gerçekleştiren İsrail'in son saldırılarının ardından Hizbullah Golan Tepeleri'ni roketlerle vurdu.

Dünya

22.09.2024, 02:08

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizleri patlatmasından sonra İsrail ile Hizbullah arasında karşılıklı saldırılar devam ediyor.İsrail’in Beyrut'a düzenlediği saldırıda üst düzey Hizbullah komutanlarından İbrahim Akil ve Ahmet Vehabi’nin öldürüldüğü duyuruldu. Hizbullah komutanların ölümlerini doğrularken İsrail Hizbullah’ın yeni bir 7 Ekim planladığını iddia etti.

Türkiye BRICS'ten önce MSP'ye giriyor: Yeraltı rezervlerini uçuracak gelişme Türkiye BRICS'ten önce MSP'ye giriyor: Yeraltı rezervlerini uçuracak gelişme Haberi Görüntüle

GOLLAN TEPELERİ HİZBULLAH'IN HEDEFİNDE 

İsrail uçakları güney Lübnan'ı bombalamaya devam ederken Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine doğru bir roket saldırısı düzenlediği bildirildi. Hizbullah İsrail'in kuzeyindeki Golan Tepeleri'ni hedef alıyor.

300 bebek cesedi! İkiz kardeşlerinin mezarını arıyordu: Toplu mezar buldu 300 bebek cesedi! İkiz kardeşlerinin mezarını arıyordu: Toplu mezar buldu Haberi Görüntüle

"7 EKİM PLANLARINI YAPIYORLARDI"

İsrail Hizbullah’ın 7 Ekim hazırlığı yaptığını iddia ediyor. Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin cuma günü Hizbullah Komutanı İbrahim Aqil'i öldürmesinin ardından yaptığı açıklamada "Bugün ortadan kaldırdığımız Hizbullah komutanları yıllardır kuzey sınırında '7 Ekim' planlarını yapıyorlardı' ifadelerini kullandı. 

Bir diğer İsrail ordusu yetkilisi, sözcü Daniel Hagari de cuma akşamı düzenlediği basın toplantısında, Hizbullah'ın operasyon şefi ve "Celile'yi Fethetme Planı"nın lideri Aqil'in ortadan kaldırıldığını söyledi ve "Ortadan kaldırılan Hizbullah liderleri, 7 Ekim'dekine benzer bir operasyonu kuzeyde yapmayı planlıyorlardı" dedi.

Kayıp kıta keşfedildi! 500 milyon yıllık bilmece çözüldü! Bilim insanları şokta Kayıp kıta keşfedildi! 500 milyon yıllık bilmece çözüldü! Bilim insanları... Haberi Görüntüle

İSRAİL: HİZBULLAH İSRAİL'İ İŞGAL ETMEYİ PLANLADI 

Hagari, Hizbullah'ın planın bir parçası olarak İsrail'i işgal etmeyi, Celile yerleşimlerini ele geçirmeyi ve İsrailli sivilleri kaçırıp öldürmeyi planladığını belirtti. Hizbullah, yaptığı yazılı açıklamayla İsrail ordusunun, Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında, hareketin üst düzey askeri komutanı İbrahim Akil'i öldürdüğünü doğruladı.

Yagi Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 233'e yükseldi Yagi Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 233'e yükseldi Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DA 37 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan Ulaştırma Bakanı, İsrail’in Beyrut’taki sivil binaya yönelik saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 23 sivil kayıp olduğunu duyurdu.İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde bir binaya düzenlediği ve 14 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı.

30 yılın en büyük sel felaketi! 1 milyon kişiyi doğrudan etkiledi 30 yılın en büyük sel felaketi! 1 milyon kişiyi doğrudan... Haberi Görüntüle

İRAN'DAN KARARLI ÖNLEMLER ALIN ÇAĞRISI 

İran, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta sivil yerleşim noktalarına düzenlediği saldırıyı kınayarak, uluslararası topluma İsrail'in durdurulması için "kararlı önlemler" alma çağrısında bulundu.

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında yeni detay! İsrailli yetkiliden itiraf gibi açıklama: 'Cihazlara aylar önce yerleştirildi' Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında yeni detay! İsrailli yetkiliden itiraf gibi... Haberi Görüntüle

"BÖYLE KÖTÜ NİYETLİ POLİTİKA SON DERECE TEHLİKELİDİR"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani,Lübnan'a yönelik saldırıların uluslararası hukukun ve ülkenin egemenliğinin ihlali olduğunu söyleyerek "Hiç şüphe yok ki siyonist rejim (İsrail), ateşkesin sağlanmasının gerekliliği konusunda dünya hükümetlerinin ve uluslarının ezici çoğunluğunun aksine, bölgede gerilimi artırma ve savaş ve çatışma coğrafyasını geliştirme çabasındadır. Böylesine kötü niyetli bir politika, uluslararası barış ve güvenliğe yönelik açık ve son derece büyük bir tehdittir." ifadelerini kullandı.

Amerikan SİHA'ları tek tek düşüyor: Kızıldeniz'in ardından adres bu kez Bengal Körfezi oldu Amerikan SİHA'ları tek tek düşüyor: Kızıldeniz'in ardından adres bu kez... Haberi Görüntüle

"KİTLESEL KATLİAM MAKİNESİ"

Kenani, "kitlesel katliam makinesi" olarak nitelediği İsrail'in Filistin, Lübnan ve Suriye'deki saldırılarının durdurulması için uluslararası toplum tarafından "kararlı" önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading